In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Firma Cohen
Elektravon Breda
Europe's Best Security
Vrijmoedgroep
Ebben • Slaats • De Jonge
Amgen
Broese & Peereboom
Elektravon Breda
Elektravon levert 'totaal concept'

Eén druk op de knop en het licht gaat branden. Je zet een schakelaar om en de machine loopt. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar staan we wel eens stil bij het werk dat er aan vooraf gaat? Om te zorgen dat na het omdraaien van de knop de machine loopt? Elektravon wel. Want Elektravon is specialist in procesbeheersing, CV en luchtbehandeling. Een verhaal met Wim Avontuur, directeur Elektravon Breda.


Het bieden van een 'totaal concept' wordt steeds meer gemeen goed in de bouw, en dus ook in de installatiewereld. De opdrachtgever zoekt een oplossing en wil die vraag in één hand geven. Hij houdt de communicatielijnen kort en weet direct wie zijn aanspreekpunt is. Avontuur: Daar ligt onze kracht. Het volledig beheersen van de regeltechniek van een bedrijf of machinepark. De hardware, de software, de besturingskast, maar ook de bekabeling. De levering, het installeren als ook het verzorgen van service en onderhoud. Wij zorgen voor een bedrijfsklare oplevering, voor zowel utiliteit als industriële bedrijven. Elektravon is ook actief in centrale verwarming en luchtbehandeling. Want juist daar zijn we 43 jaar geleden mee gestart.

Planmatige aanpak
Elektravon onderscheidt zich door haar kennis van complexe technieken. Daar waar ingewikkelde besturingssystemen worden gevraagd en extra vakkennis nodig is, daar is Elektravon op z'n best. Ons tweede specialisme is de planmatige aanpak. Opleveringsdata van bouwprojecten staan bijna altijd onder druk. Zeker in de laatste fase, waar de datum van oplevering gehandhaafd blijft, maar de bouw vaak al lang niet meer op schema ligt. Dan worden van de installateurs extra inspanningen verwacht. Door onze planmatige aanpak, weten we altijd weer binnen de opleveringsdatum te blijven, zonder dat we daarbij concessies doen aan kwaliteit of uitvoering.

Veiligheid
Veiligheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp. Een goed voorbeeld is het project De Prins in Breda. Een tweelaags parkeergarage en daarboven een groot aantal winkels, kantoren en appartementen. In samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf in ventilatietechniek hebben we daar de totale ventilatie- en brandbeveiliging geregeld, en een aantal technieken als brand- en inbraakbeveiliging en ventilatietechniek samengebracht in één systeem. Enkele honderden detectoren en meer dan 75 ventilatoren zijn allemaal aangesloten op een centrale unit, vanwaar ze elk apart bestuurd worden. Als je besturingsprocessen van deze omvang aankunt, ben je geen 'kleine jongen' meer in de branche en ben je het station van een simpele draai aan een knop allang gepasseerd.

Meer informatie
Elektravon Breda
Paardeweide 14
Postbus 8710
4820 BA BREDA
Tel: 076 - 542 28 22
Fax: 076 - 542 28 20
E-mail: info@elektravon.nl
Internet: www.elektravon.nl


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit