In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Firma Cohen
Elektravon Breda
Europe's Best Security
Vrijmoedgroep
Ebben • Slaats • De Jonge
Amgen
Broese & Peereboom
Al meer dan 2 eeuwen verstand van drukwerk:
Broese & Peereboom

"Posters, leaflets, displays, naslagwerken, jaarverslagen, brochures, lithografie, beeldbanken, internet-sites ....... Eigenlijk is het onbegonnen werk een opsomming te geven van wat wij allemaal kunnen produceren. Het komt er in principe op neer, dat Broese & Peereboom en Hoenke Prepress haar klanten adviseert en de gewenste oplossing met betrekking tot kwaliteitsdrukwerk en digitale prepress- in de meest brede zin van het woord - verschaft."


Directeur Wim Merkx maakt de veelzijdigheid van Koninklijke drukkerij Broese & Peereboom kenbaar. Met een geschiedenis die meer dan twee eeuwen beslaat, is zij het oudste grafische bedrijf in Noord-Brabant. Ruim 150 jaar heeft deze van origine Bredase onderneming op de Grote Markt gezeten. Tot de belangrijkste activiteiten behoorde toendertijd de uitgave van de Bredasche Courant. Een mooie mijlpaal was het toen - vanwege de opvallende plaats die Broese & Peereboom steeds heeft ingenomen in het economisch leven van Breda - dat in 1975 deze drukkerij het predikaat 'Koninklijke' werd verleend.


Mijlpaal
Inmiddels zit Broese & Peereboom alweer vanaf 1981 op het Spinveld en heeft een volgende mijlpaal zich onlangs aangekondigd. Vorig jaar mei hebben de drie drukkerijen aan het Spinveld, 'Vermijs', 'Blom Jeuken' en 'Broese & Peereboom' besloten onder één dak de krachten te bundelen en als Koninklijke drukkerij Broese & Peereboom verder te gaan. Hoenke heeft zich hierbij aangesloten en zit nu in een apart en modern pand op hetzelfde terrein. In de afgelopen maanden is er een flink stuk kantoor en productieruimte bij gekomen en enorm geïnvesteerd in zowel apparatuur als personeel. Dit proces is nu achter de rug en met een bundeling van krachten geeft het vernieuwde Broese & Peereboom een fantastisch visitekaartje af. Merkx: "Het bedrijf is groter, slagvaardiger en heeft alles onder één dak, wat de lijnen aanzienlijk korter maakt. Door drie bedrijven met ieder hun eigen kracht en specialisme samen te voegen, is een drukkerij ontstaan die haar klanten nog meer te bieden heeft." De toegevoegde waarde van Hoenke is hierbij overigens ook erg belangrijk.

Zonder vertraging
Broese & Peereboom is een full service drukkerij, die over alle kennis, expertise en apparatuur beschikt om haar klanten in het gehele proces optimaal van dienst te zijn. Pre-press, controle, CTP, drukken, afwerken, verpakken en logistiek lopen naadloos en zonder vertraging in elkaar over. De drukpersen van Broese & Peereboom produceren hoogwaardig drukwerk, tot maar liefst acht kleuren. De 1-, 2-, 4-, 5 en 8-kleurenmachines zijn volledig computergestuurd en uitgerust met alle mogelijke opties. Bovendien zorgt het colormanagement ervoor, dat de drukpers exact de gewenste kleuren produceert en handhaaft. En doordat in de Image Control systemen een archief op orderniveau per klant is aangelegd, kan zij huisstijlen en vervolgorders moeiteloos exact reproduceren. Voor kleinere oplages en personaliseren van drukwerk kan men bij Hoenke terecht die sinds kort een nieuwe 6 kleuren digitale HP 3000 pers heeft.

Gemotiveerde ploeg
Maar het echte onderscheid wordt gemaakt door die gemotiveerde ploeg van ruim 110 goed opgeleide personen, die met een grote kennis van zaken dagelijks alle opdrachten realiseren. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele medewerkers fulltime bezig met het controleren van documenten en proefdrukken, voordat het product wordt verwerkt en de drukplaten worden vervaardigd. Kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en service worden bij Broese & Peereboom en Hoenke hoog in het vaandel gedragen en de opdrachtgever centraal gesteld in het gehele proces. Sinds 1994 zijn de bedrijven ISO 9001:2000 gecertificeerd en het ISO 14001 certificaat zal daar nog dit jaar aan toegevoegd worden.

Luxe drukwerk
In de loop der jaren heeft Broese & Peereboom zich voornamelijk gespecialiseerd in promotioneel drukwerk, hetgeen varieert van bijsluiters voor banken en verzekeringsmaatschappijen tot bijvoorbeeld naslagwerken, jaarverslagen en kunstboeken, maar ook het overige drukwerk, het grootste gedeelte van de markt, wordt met veel aandacht en plezier geproduceerd. Hiernaast is deze drukkerij vooral ook erg sterk in de zogenaamde combinatieorders, dus niet enkel het drukken van de brochure of folder, maar tevens alle bijkomende zaken voor haar rekening nemen. "Meer dan eens horen wij, dat als het gecompliceerd of lastig word je naar Broese & Peereboom moet gaan," verklaart Merkx. "Grote multinationals, banken, verzekeringsmaatschappijen en heel wat bureaus kunnen wij dan ook tot onze vaste klantenkring rekenen."

Topkwaliteit
Maar om wat voor drukwerk of prepress werkzaamheden het ook gaat, kwaliteit staat bij Broese & Peereboom en Hoenke voorop. Topkwaliteit welteverstaan! En deze kwaliteit zal alleen maar naar een nog hoger plan worden getild, nu de bedrijven aan een nieuw hoofdstuk in hun zo rijke geschiedenis zijn begonnen. Merkx: "Aan onze kwaliteit, snelheid en service is niets veranderd. Integendeel zelfs, het is naar een nog hoger niveau gebracht. Want drukkerij Broese & Peereboom mag dan oud van leeftijd zijn, maar samen met Hoenke zijn 'we' nog steeds jong van geest!"




Meer informatie
Broese & Peereboom
Spinveld 8,
4815 HS BREDA
Tel: 076 - 5223155
Fax: 076 - 5227913
E-mail: info@broese.nl
Internet: www.broese.nl

Hoenke Prepress
Spinveld 10,
4815 HS BREDA
Tel: 076 - 5877450
Fax: 076 - 5878841
E-mail: info@hoenke.nl
Internet: www.hoenke.nl


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit