In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
Jan Touw Personal Coaching
In gesprek met personal coach Jan Touw

In gesprek met personal coach Jan Touw

We zitten aan tafel met Jan Touw. Deze boeiende man is dagelijks in gesprek met ondernemers. Tijdens zijn cursus Filosofisch Leiderschap leert hij hen hoe zij al hun wensen kunnen realiseren. Voor hun onderneming, voor zichzelf, hun familie en hun vrienden.


Jan Touw

Hoe bent u in deze bijzondere tak van sport terecht gekomen?
De filosofie van het leven heeft me altijd geboeid. Ook toen ik een eigen bedrijf leidde in de damesconfectie, heeft de filosofie als hobby steeds een belangrijke plaats naast mijn werk ingenomen. Bovendien ben ik gezegend met gaven, die tot op dat moment onbenut bleven. Ik wist het antwoord op vragen, zonder dat het mijn ideeën waren. Toen eind jaren '90 de omzetten terugliepen, was de tijd rijp om met een nieuwe missie aan de slag te gaan.

U spreekt van een 'missie'?
Het is mijn missie om zaken op te starten die de maatschappij nodig heeft. Ik heb hiervoor de kwaliteiten gekregen. Dat geldt voor iedereen. Iedereen heeft unieke talenten, die hen in staat stellen om zaken moeiteloos te verwezenlijken. Wie ze kan benutten 'hoeft nooit meer te werken'. Wat mist de maatschappij op dit moment? Op dit moment zitten we in de overgang naar het tijdperk van de bewustwording. Hierdoor kampt 'de baas' - vooral gericht op cijfers, producten, winst, eigen belang, targets en deadlines - met grote problemen. 'De baas' die nu ontslag krijgt, vindt nooit meer een nieuwe baan. Tijdens de cursus Filosofisch Leiderschap leer ik hen hoe zij van 'baas' een 'leider' kunnen worden.

Is er een groot verschil tussen een 'baas' en een 'leider'?
Het verschil is enorm. De leider is een gevoelsmens. Hij is begripvol en heeft levenservaring. Hij heeft het leiderschap van nature. Hij coacht zijn mensen, haalt hun kwaliteiten naar boven, schept vreugde op de werkplek en verhoogt hierdoor de productiviteit van zijn onderneming. Omdat hij filosofisch onderlegd is, weet hij business en spiritualiteit bij elkaar te brengen. Is dat niet erg hoog gegrepen? Nee, totaal niet. Het is een andere manier van denken. Iedereen kan het leren en eruit putten. Het heeft niets te maken met IQ, maar het is absoluut van deze tijd. De Universiteit Nyenrode is onlangs een leergang gestart, die exact verkondigt waar ik al vijf jaar mee bezig ben. Ook de Universiteit Utrecht doet op dit moment onderzoek naar deze manier van leidinggeven. Docenten zouden zich hiervoor als eersten moeten aanmelden. De manier waarop zij bezig zijn sluit niet meer aan op deze tijd. De ontevredenheid in het onderwijs is niet voor niets zo groot!

Denkt u dat zij kunnen omschakelen van 'baas' naar 'leider'?
Iedereen kan omschakelen. Ondernemers, managers, ouders. Mensen kunnen met de producten zoals ze nu zijn de toekomst niet in. Bedrijven bestaan uit mensen! Iedereen, die het 'Filosofisch Leiderschap' (ook wel Spiritueel Leiderschap genoemd) zoals als ik dat doceer tijdens mijn cursus, weet te implementeren in zijn,bedrijf, loopt onmiddellijk tien stappen voor op zijn concurrent.

Wat leert de deelnemer van de cursus Filosofisch Leiderschap vooral?
Hij leert dat hij de gave heeft om zijn leven te bepalen. Hij leert dat hij via zijn eigen enkwereld richting kan geven aan zijn gezin, zijn bedrijf, zijn team. Hij is degene die gaat bepalen of zijn bedrijf wel of niet winstgevend is. Hij gaat zijn grootste kracht inzetten: zijn denkwereld. Mensen die nu succesvol zijn in het bedrijfsleven, weten exact waar dit over gaat. Zij gebruiken deze kracht.

Het lijkt alsof het niet voor iedereen is weggelegd.
Dat is het juist wel. Je hoeft hiervoor geen dikke boeken door te worstelen. Ondernemers, directieleden en managers weten het al. Ze moeten het alleen op hun plaats laten vallen. Als zij zich ontdoen van hun conditionering, wordt het onmogelijke mogelijk. De mens is het enige levende wezen dat niet-bestaande zaken bestaand kan maken. Hij kan veel meer tot stand brengen dan hij nu denkt te kunnen.

Wat kan iemand doen die hierover meer wil weten?
Hij kan zich via mijn website - wwww.jantouw.nl - inschrijven voor één van de gratis kennismakingsbijeenkomsten. De eerstvolgende zijn op 20 en 25 augustus a.s.


...investeert
Student brengt nieuws op internet

...went
Bio-producten hebben de toekomst

...schaft af
KvK: van instelling tot bedrijf

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beveiligt
Succesvolle aanpak inbraak, diefstal en vandalisme

...ontwikkelt
'Je kunt niet alles zelf doen'

....schreeuwt
Ruimteplanner geeft behoefte van ondernemers weer

...snuffelt
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...compenseert
Nadeelcompensatie: een lange weg te gaan

...vangt
Haring voor het goede doel

...vertegenwoordigt
Bedrijven vinden Beursvloer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vliegt
Skydiving: vliegen zonder vleugels

...verwent
De gast wil verwend worden

...campeert
Van camping tot multinational

...sport
De Stok, daar gebeurt het

...reist
Brabants 'reisbureau van het Jaar'

...winkelt
Breda is een toeristisch product

...kiest
Uitzendbureau van het jaar

...studeert
Hbo- opleiding voor campingbaas

...werkt
Werk maken van vakantie

...bouwt
Een perfecte opknapbeurt

...revitaliseert
Majoppeveld: Een terrein met potentie

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...rijdt
Zakelijk onderweg

...herstructureert
NVB zoekt naar mogelijkheden om herstructurering te bekostigen