In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

Bedrijven
WVS Groep
Aannemersbedrijf De Kort
Buro De Loos B.V.
De Boeck B.V.
Van Den Bergh Bouw
Het Markiezenhof
Bruynzeel
Rabobank / KvK Bergen op Zoom
Van Oers Autobanden BV
Bernaards Transport
Philip Morris Holland BV
Lamb Weston/Meijer VOF
Informa Automatisering BV
Van Der Sande Makelaardij
Teleteam Nederland BV
PricewaterhouseCoopers
Bernaards Transport denkt mee
HALSTEREN ­ Stel: u maakt een prachtig product en zet dat vervolgens in heel Europa op de markt. Dan wilt u wel dat uw product in ongeschonden staat door een vriendelijke chauffeur bij de afnemer wordt bezorgd. Bernaards Transport uit Halsteren bewijst zich al tientallen jaren als een allround vervoerder met service en kwaliteit als voorname kenmerken.

Het pand van Bernaards Transport aan de Halsterseweg 58 in Halsteren

De grootvader van Peter Bernaards meldde zich in 1904 bij de Kamer van Koophandel. "Mijn opa schreef zich in voor het vervoer met paard en wagen. In het oude havengebied 'de kaai' bestond de handel vooral uit het laden en lossen van zeilschepen en vervoer in de regio," vertelt Peter Bernaards, algemeen directeur van het familiebedrijf. Twee generaties later is er veel veranderd. Liefst 65 modern uitgeruste vrachtauto's zijn dagelijks onderweg om voor de opdrachtgevers goederen af te leveren. De liefde voor het vak is echter onveranderd groot. Overigens is Bernaards Transport ook op een andere manier een familiebedrijf. Vaders die er werken geven de liefde voor het transportvak en het bedrijf vaak door aan hun zonen. Onder de medewerkers van Bernaards Transport zitten er zo heel wat met familiebanden.

Peter Bernaards (links) doceert, André de Keijzer luistert aandachtig toe

Partner
Elk transportbedrijf tracht kwaliteit te verkopen. "Transport van A naar B kan iedereen; als je een auto en een vergunning hebt, kun je al goederen vervoeren. Bernaards Transport doet meer: met een uitgebreid dienstenpakket trachten wij onszelf in de markt te onderscheiden en zodoende een vervoerspartner voor onze opdrachtgevers te zijn. Wij denken mee in het oplossen van logistieke problemen," aldus Peter Bernaards. Elke medewerker van het bedrijf kent het grote belang van een feilloze levering. "Wij zijn de laatste schakel in het productieproces. Onze opdrachtgever produceert en wij vervoeren zijn producten naar detailhandel of eindgebruiker. Als onze diensten niet feilloos zijn, wordt onze klant dat in eerste instantie verweten," vertelt André de Keijzer, commercieel directeur. Aan opleiding wordt daarom bij Bernaards veel aandacht besteed. Veel huidige personeelsleden zijn binnengekomen via een eerdere stage. Zorg voor de kwaliteit wordt bij Bernaards Transport al snel meegegeven. Het Halsters bedrijf verzorgt naast nationaal ook internationaal transport van de meest uiteenlopende producten. Men is met name gespecialiseerd in groupagevervoer van en naar Frankrijk. "Ten noordoosten van Parijs hebben we in 77 Villeparisis ter ondersteuning een nevenvestiging om zo snel en efficiënt mogelijk goederen door heel Frankrijk te vervoeren," weet Peter Bernaards. Uiteraard kan men bij het allround transportbedrijf ook terecht voor vervoer naar andere landen. "We doen het zelf of besteden het uit aan soortgelijke transportbedrijven. Het is wel zo dat wij de regie voeren. Wij blijven het aanspreekpunt voor de klant," zegt André de Keijzer. Ook warehousing, eventueel met douane-entrepot, zit in het dienstenpakket van Bernaards Transport. Dankzij een goede organisatie, vakbekwaam personeel, een modern wagenpark en goede IT-toepassingen staat Bernaards Transport garant voor een hoogwaardige dienstverlening.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie