In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
WVS Groep
Aannemersbedrijf De Kort
Buro De Loos B.V.
De Boeck B.V.
Van Den Bergh Bouw
Het Markiezenhof
Bruynzeel
Rabobank / KvK Bergen op Zoom
Van Oers Autobanden BV
Bernaards Transport
Philip Morris Holland BV
Lamb Weston/Meijer VOF
Informa Automatisering BV
Van Der Sande Makelaardij
Teleteam Nederland BV
PricewaterhouseCoopers
Van der Sande wil zich profileren als vastgoedadviseur
Onder een luchtballon, hoog boven het West-Brabantse land, werd de kiem gelegd voor de nieuwe ambities van makelaardij Van der Sande. "Edmond van der Sande keek om zich heen en zei: 'Wat zouden we hier eens kunnen gaan doen?' ", vertelt vastgoedadviseur Gideon Krols.

Van der Sande stond op het punt dat ze moest kiezen: de makelaar op de hoek blijven of zich ontwikkelen tot vastgoedadviseur, zegt Krols. Zodoende koos de NVM-makelaar, met vestigingen in Breda, Etten-Leur en Bergen op Zoom voor een nieuwe taakopvatting: die van breed georiënteerde adviseur op gebied van onroerend goed met een ruime kennis van het gebied West-Brabant en het oostelijk deel van Zeeland. Die keuze vloeit voort uit de behoefte aan een meer actieve rol van de makelaar bij de totstandkoming van bouwprojecten. De makelaar was lange tijd degene die pas ten tonele verscheen op het moment dat een woning of bedrijfspand moest worden verkocht, stelt Krols. Uit een recent onderzoek door studenten van de Groningse Hanzehogeschool kwam naar voren dat makelaars door ontwikkelaars als conservatief en afwachtend worden gezien. Op hun beurt voelen die zich weer miskend in hun vakmanschap als kenners van de regionale markten. "Wij willen nu toe naar een situatie waarin we bij de eerste fase van een bouwproject al partij zijn, zodat we gelijk al commerciële adviezen kunnen aandragen en die tevens op financiële haalbaarheid toetsen."

De macht van een goede makelaar ligt in het feit dat hij deuren kan openen en ontwikkelaars op geschikte locaties attenderen. Krols: "Wij gaan op zoek naar geschikte locaties voor nieuwbouw, raadplegen bestemmings-, streek- en structuurplannen en adviseren ontwikkelaars vervolgens hoe ze daar op in kunnen springen." Van der Sande richt zich op zowel woningbouw als op bedrijfsonroerendgoed. "Waar het om gaat is dat we vooraan willen staan bij bouwprojecten en niet pas in beeld komen als een gebouw verkocht moet worden", zegt Krols. Dat geldt ook in het geval van herontwikkeling. Wanneer ik hier in de stad een gebouw leeg zie staan, denk ik "wat zou daar in kunnen worden ondergebracht? Een woning, een appartement of een winkel?" De nieuwe activiteiten worden ondergebracht in een pand aan de Markt 46A in Etten-Leur, direct achter het makelaarskantoor Van der Sande-Boevée aldaar. Gideon Krols is daar bereikbaar onder telefoonnummer: 076-5041828.



...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie