In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Academisch adviesbureau biedt voordeel

Een vakkundig bedrijfsadvies tegen een schappelijk tarief. De Tilburgse studenten van de Universiteit van Tilburg bieden dit met hun onderneming UniPartners.


Een deel van het bestuur van UniPartners Tilburg. V.l.n.r.: Fritz Korten, Klaartje Tulling, Hans van de Broek en Ali Ertürk.

Regelmatig klinken er geluiden vanuit het MKB dat academische kennis binnen de muren van de universiteit blijft zitten. Voor veel bedrijven is het schijnbaar moeilijk deze kennis beschikbaar te krijgen. UniPartners heet de oplossing, een academisch adviesbureau dat door studenten van de Universiteit van Tilburg wordt gerund. Klaartje Tulling is voorzitter van het jaarlijks wisselende bestuur en vertelt: "We zijn een non-profitorganisatie en proberen de theoretische kennis van de oudejaarsstudenten in te zetten voor het bedrijfsleven. Voordeel voor de studenten is dat ze een bijbaan met een redelijk niveau en bijbehorende vergoeding krijgen." De projecten die UniPartners verricht, zijn heel divers. Op de Tilburgse universiteit bevinden zich vooral economische, sociale en juridische richtingen. "Als we echter een vraag krijgen over een technisch probleem schakelen we onze collega's van de T.U. uit Eindhoven in. Er is een netwerk van dit soort stichtingen. In ons land zijn er zeven UniPartners," vertelt projectmanager Hans van de Broek. Groei is de doelstelling van het huidige bestuur. "We zijn studenten en willen mensen laten zien dat we echt wel iets kunnen. We proberen meer professionaliteit uit te stralen door ondermeer een periodieke nieuwsbrief en de instelling van een Raad van Toezicht. De kwaliteit van onze presentatie moet gewoon top zijn," aldus accountmanager Ali Ertürk. Ook de jaarlijkse bestuursoverdracht moet nog gestroomlijnder verlopen.

Kwaliteit
"We richten ons ook op commerciële bedrijven. Profit- of non-profit maakt voor ons niet uit. Je ziet wel dat grote commerciële bedrijven snel een gerenommeerd adviesbureau inhuren. Ze schakelen niet zo snel studenten in. Dat is jammer, want als we onze adviezen naast die van zo'n kantoor leggen, zit daar nauwelijks verschil tussen," aldus acquisitiemanager Fritz Korten. "Onze garantie voor kwaliteit is wel anders dan bij commerciële bureaus. We hebben natuurlijk minder continuïteit, omdat ons bestuur elk jaar wisselt. We moeten kwaliteit op een andere manier realiseren. We hebben een netwerk met onze collega's van andere universiteiten waaraan we altijd vragen kunnen stellen," vertelt Tulling. De kwaliteit van de diensten van UniPartners is dus ongeveer gelijkwaardig aan die van commerciële adviesbureaus. De prijs zeker niet. "Reguliere adviesbureaus vragen gemiddeld honderd euro per uur. We zitten daar ver onder. In deze tijden van recessie is dat een belangrijk voordeel. Het werk moet namelijk wel worden gedaan," zegt Van de Broek. De opdrachtgevers van UniPartners Tilburg bevinden zich voornamelijk ten westen van Tilburg in het hele gebied onder de rivieren.

Ambitieus
Bijkomend voordeel voor opdrachtgevers is het hoge 'jonge hondengehalte' van de studenten. "Studenten hebben vaak vernieuwende ideeën. Elk project is voor een student ook echt een nieuw project. Dat maakt het allemaal net iets minder standaard. We hebben de back-up van alle universiteitskennis met daarbij het jeugdig enthousiasme," vertelt Korten. Recent werd door de Tilburgse universiteit het MKB-loket geopend. Ondernemers kunnen hun vraag daar voorleggen om vervolgens doorverwezen te worden naar bijvoorbeeld UniPartners.

Het bestuur van UniPartners is zondermeer ambitieus te noemen. Gemiddeld zijn de studenten zo'n twintig uur per week met de onderneming bezig. De gemiste studietijd wordt opgevangen met een beurs vanuit de universiteit. De bestuurders hebben de studievertraging er graag voor over.


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort