In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2005













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Triagilitas
ING Bank
KEN Breda
Netwerken in de regio op een presenteerblaadje

De nieuwe editie van KEN Breda is uit. Dit luxueus vormgegeven boek geeft aan de hand van kleurenfoto's en pakkende teksten een beeld van de bedrijvigheid in de gemeente. Naast algemene informatie bevat het boek ongeveer vijfig portretten van uiteenlopende bedrijven en instellingen in de regio. Op 25 januari is tijdens een besloten bijeenkomst op landgoed Wolfslaar de eerste uitgave overhandigd aan burgemeester Peter van der Velden.


'KEN Breda' wordt aandachtig bekeken, Leo van Berkom kijkt mee.

"Breda is een stad met ambities", zo merkte Van der Velden op bij de ontvangst van het eerste exemplaar. "In de korte tijd dat ik hier burgemeester ben, heeft vooral de dynamiek van deze stad mij getroffen. Breda heeft een aantrekkelijk economisch klimaat. En dat is te zien in de grote diversiteit aan bedrijvigheid."

Als eerste gemeente in Nederland heeft Breda in 2002 de Economische Barometer in gebruik genomen. "En daar kunnen we met recht trots op zijn", aldus burgemeester Van der Velden. "Samen met de Avans Hogeschool en de Rabobank heeft de gemeente destijds het initiatief genomen tot deze vorm van publiek-private samenwerking."


Burgemeester Peter van der Velden: "Kleurrijk, origineel en verrassend."

In ruim dertig Nederlandse gemeenten en regio's is de afgelopen jaren al een KEN-boek verschenen. KEN Breda beleeft nu z'n derde editie en dat is uitzonderlijk, zo stelt Leo van Berkom van TRIAGILITAS, gespecialiseerd in 'creatieve netwerkproducties'; "In andere Brabantse gemeenten is het KEN-boek pas voor de eerste of tweede keer uitgekomen", merkt Van Berkom op. "Dat geeft maar weer eens aan dat Breda vooruit loopt in de bedrijfsmatige ontwikkeling." Eerdere edties verschenen in 2000 en 2002.

KEN Breda is niet in de boekwinkel te koop, maar wordt door het Bredase bedrijfsleven zelf verspreid. "De bedrijven en instellingen die in het boek besproken worden nemen zelf ook een aantal boeken af en distribueren die onder hun relaties en klanten." Zodoende komt het boek op de meest uiteenlopende plaatsen terecht, tot in het buitenland aan toe. "Voor deze ondernemingen is het een ideale manier van netwerken", zo stelt Van Berkom. "Want al lezende leren de bedrijven elkaar kennen en dat schept een band."

Ter gelegenheid van de nieuwe editie heeft de in Breda gevestigde kunstenaar Marianne Y. Naerebout een schilderij gemaakt. Zij heeft dit namens TRIAGILITAS aan de burgemeester aangeboden. Naerebout geniet internationale bekendheid als aanstormend talent. In 2004 ontving zij een landelijke prijs als het meest veelbelovende jonge kunstenaarstalent van het jaar. De burgemeester toonde zich onder de indruk van Naerebout's stijl en werkwijze. "Kleurrijk, origineel en verrassend. Het toeval wil, dat ik vóór mijn bezoek aan deze bijeenkomst een gesprek had met mijn ambtenaren over het soort kunstwerken dat in mijn werkkamer komt te hangen. Die moeten energie en levendigheid uitstralen. Dit doek spreekt mij bijzonder aan en past geheel in die lijn." Het schilderij zal dan ook een prominente plaats krijgen in zijn werkkamer, zo heeft burgemeester Van der Velden beloofd. Aansluitend volgde een mini-seminar, gepresenteerd door John Boom van DOOR Business Shows. Hij maakte de verzamelde ondernemers op ludieke wijze duidelijk hoe zij hun investering in 'KEN Breda' op effectieve wijze terug konden verdienen. Daarna was er gelegenheid tot napraten in een feestelijke ambiance: Restaurant Wolfslaar had de dag voor de presentatie de eerste Michelin ster binnengehaald en dat was te merken aan de hapjes en de drankjes.

Meer informatie
Triagilitas
Bredaseweg 81
4872 LA Etten-Leur
Tel.: 076 - 52 95 076
Fax: 076 - 52 95 075
E-mail: info@triagilitas.com
Internet: www.kennederland.nl


...fuseert
Eén ROC voor West-Brabant

...start
Pragmatisch omgaan met moeilijke milieu-, Arbo- en veiligheidsregels

...vernieuwt
Het Blushuis komt tot leven.

...exporteert
Internationale handelsdag nuttig voor beginnende exporteur

...presenteert
Moerdijkse Hoek weer stap dichterbij

...belegt
De beleggings- adviseurs

...spreekt
Bedrijfsbezoeken verhelderen blik van bestuurders

...viert
Samen sterker dan alleen

De Ondernemer Bedrijfsautospecial '05

- Ford
- Iveco
- Mercedes-Benz
- Nissan
- Peugeot
- Renault
- Scania
- Skoda
- Volkswagen

...organiseert
Vijfde BIT-Trofee in het teken van 'gevonden worden' op internet

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 2)

...coacht
Coaching kan wel een steuntje in de rug geven

...wint
Stijn Deelen van Interbrew Key-Account Manager van het Jaar

...kleedt
Patty Zomer: "Het vak van modestyliste wordt vaak onderschat"

...draagt
Zomertrends voor de mannen

...shopt
Zomertrends voor de vrouwen

...ontvangt
Duurzame energie leidt tot Zeeuwse Milieuprijs

...huisvest
Kantorenmarkt moet anders worden benaderd

...leest
In 't kort

...onderzoekt
Bedrijfsactiviteiten niet massaal naar het buitenland