In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

600 Deelnemers verwacht op het Regionaal Ondernemers Congres in Breda

,,Van deze 600 deelnemers is het overgrote gedeelte eigenaar of directeur van de onderneming. Deelnemers aan het evenement komen dus echt in contact met de eigenaar of directeur van een bedrijf en niet met een adviseur of intermediair. Dit is dus het unieke evenement in de regio om contacten te leggen en om te netwerken," legt Maarten van Druten uit. Hij is de initiatiefnemer en organisator van het Regionale Ondernemers Congres dat op 1 november in het Chassé Theater gehouden wordt.

,,Het doel van dit soort evenementen is het bijeenbrengen van mensen, kennis en partijen. Op de bijeenkomsten willen we de ondernemers informeren over belangrijke trends en ontwikkelingen op het gebied van innovatie, marketing, bedrijfsvoering, personeel en financieel beheer,'' zegt Maarten van Druten. Hij is eigenaar van Synpact Project Management. Zijn bedrijf ontwikkelt en organiseert business-to-business evenementen zoals congressen, seminars, roadshows, gala's en netwerkbijeenkomsten voor het MKB. Maarten van Druten: ,,De twee belangrijkste projecten van mijn bedrijf zijn 'De week van de ondernemer' in de Jaarbeurs van Utrecht en de acht 'Regionale Ondernemers Congressen' die jaarlijks door het land worden gehouden."

Succesvolle ondernemers uit de regio komen aan het woord
Maarten van Druten heeft al 34 keer een Regionaal Ondernemers Congres in Nederland georganiseerd. Dit wordt de derde keer dat het evenement plaatsvindt in de regio Midden- en West- Brabant. Onder deze regio verstaat hij alle plaatsen die zich bevinden tussen Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en Waalwijk. Maarten van Druten: ,,We willen kennis overbrengen. Daarom hebben we ervoor gekozen meerdere thema's te belichten. Ik moet hierbij ook zeggen dat het moeilijk zou zijn, een ondernemer voor één thema de gehele dag van zijn bedrijf weg te halen. Daarnaast willen we ondernemers inspireren. Dit doen we door succesvolle ondernemers uit de regio aan het woord te laten. En tenslotte willen we ondernemers de mogelijkheid geven om te netwerken. Dit kunnen ze zelf doen, maar wij kunnen dit ook voor hen regelen. De ondernemer kan zich dan opgeven voor een netwerklunch of netwerkdiner. Het is een soort 'speeddating': Je zit met achten aan een tafel en een tafelmanager zorgt ervoor dat er onderling genetwerkt wordt tijdens het eten. De vraag is hiervoor groter dan het aanbod. We kunnen slechts driehonderd mensen dit concept aanbieden. Dan is er ook nog een andere mogelijkheid die wij 'matchmaking' noemen. Dit zijn ronde tafel gesprekken, waarbij over een bepaald thema wordt gepraat onder leiding van een kennispartner zoals Unique, Delta Lloyd of TPGPOST. Voor de thema's kun je je opgeven. Ze variëren van: 'hoe zorg ik voor een passende financiering op maat?' tot 'hoe vinden klanten mijn bedrijf op internet?' De laatste mogelijkheid om kennis op te doen is via de individuele adviesgesprekken. Dit zijn gesprekken waarbij je over discretere onderwerpen kunt praten. Een vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn: wat zijn de stappen als je je bedrijf wilt verkopen? De ondernemers die naar het congres komen, zijn de mensen die willen innoveren. De mensen die niet komen, zijn wellicht de ondernemers die er geen tijd voor vrij willen maken. Ze hebben het te druk met 'brandjes blussen' en zijn meer gericht op de korte termijn. Toch is het goed af en toe afstand te nemen van je bedrijf. En eens goed na te denken over waar je nu allemaal mee bezig bent en waar je naar toe wilt."


...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...onderneemt
Het bedrijf voortzetten

...innoveert
Zonder smokkelaars geen innovatie

...presenteert
Syntens presenteert interactief programma

...start
Meer dan alleen een inschrijving

...verheldert
Feedback nuttig

...adviseert
Startersdag op 5 november

...viert
5 jaar de Ondernemer

...verkoopt
Voorbereiding bepaalt succesvolle verkoop

...vertelt
Goed relatiebestand is goud waard

...verwacht
600 Deelnemers verwacht op het Regionaal Ondernemers Congres in Breda

...netwerkt
Tevreden medewerkers, tevreden klanten

...inspireert
Inspirerende aansprekende topondernemers

...durft
Risico's nemen, meer bereiken

...streeft
Groei als doelstelling gevaarlijk

...beweegt
Etten-Leur blijft in beweging

...plant
Etten-Leur in kaart gebracht

...bruist
Etten-Leur bruist!

...vertelt
Wereldwijze ondernemersvoorzitter

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bouwt
Rolverdeling bouw op de schop

...verhuist
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers

...vraagt
Actuele kantoor- en bedrijfsruimtevraag stijgt