In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Etten-Leur blijft in beweging

De heer Van Agt is vanaf 1999 burgemeester van Etten-Leur. In die periode onderging het stadscentrum een complete metamorfose. De mega-operatie werd tot een goed einde gebracht met als resultaat een modern en gezellig winkelhart. Er gebeurt in Etten-Leur echter veel meer op economisch gebied.


Burgemeester gemeente Etten-Leur de heer Van Agt.

"Na het omleggen van de voormalige snelweg zo'n vijf jaar geleden kregen wij een unieke kans om ons stadshart opnieuw te ontwikkelen. Na een paar jaren met veel bouwactiviteiten en zeker ook de nodige overlast heeft onze gemeente nu een modern en gezellig winkelhart. Wij zijn daar zeer trots op," aldus burgemeester Van Agt. Vanuit de ondergrondse parkeergarage met duizend parkeerplaatsen beschikt Etten-Leur binnen een straal van tweehonderd meter over ongeveer tweehonderd gevarieerde winkels. Daarnaast is de horeca goed vertegenwoordigd in het winkelhart. Van Agt vertelt: "Op dit moment zijn de werkzaamheden in het centrum grotendeels voltooid. De laatste bedrijven zullen hun nieuwe panden binnenkort betrekken. In ieder geval komen er dit najaar in het overdekte winkelcentrum nog vestigingen van de Rabobank, C&A en Miss Etam bij." Eind augustus werd het Etten-Leurse winkelhart officieel geopend met een tiental spectaculaire activiteiten.

Nieuwe ontwikkelingen
De gemeente Etten-Leur kent een aantal concentraties van verschillende soorten werkgelegenheid. Van Agt vertelt: "De zakelijke dienstverlening heeft zich de afgelopen jaren geconcentreerd aan de oostzijde van de gemeente. De statige Parklaan biedt ruimte aan informatiegerichte activiteiten met een representatieve uitstraling. Dankzij de ombouw van de Parklaan van rijksweg naar stedelijke invalsroute heeft de hele omgeving meer cachet gekregen." De nadruk van de kantoorlocaties ligt op lokale en regionale bedrijven waarbij Etten-Leur een aanvullende rol ten opzichte van Breda wil spelen. De gemeente zet de vaart er in met de ontwikkeling van nog meer kantoorlocaties. "Parklaan Oostpoort, Parcstaete en Trivium zullen verder worden afgebouwd. Na voltooiing van alle bestaande plannen zal er ongeveer 20.000 vierkante meter kantooroppervlak zijn ontstaan," aldus de burgemeester. Op de vraag of de burgemeester teleurgesteld is dat de Factory Outlet niet naar Etten-Leur kwam, antwoordt hij: "Ja, wij vinden de locatie in Etten-Leur nog steeds beter dan de plaats in Roosendaal. Het grote voordeel is echter dat de nieuwe ontwikkelingen op Trivium per saldo beter zullen zijn dan Factory Outlet zou worden. Er worden nu namelijk plannen gemaakt om te komen tot een professionele bundeling van sport en educatie. Je kunt denken aan een nieuw zwembad en sporthal met daarnaast ROC West-Brabant dat ook van deze faciliteiten gebruik kan maken."

Herstructurering
De gemeente Etten-Leur heeft al een aantal decennia een belangrijke werkgelegenheidsfunctie voor de regio West-Brabant. In 1951 werd gestart met de aanleg van verschillende bedrijventerreinen die destijds nog de namen Etten I, II en III kregen. Eind jaren zestig deed de naam Vosdonk haar intrede en werd er met uitzondering van economische haperingen verder gebouwd. "Bedrijventerrein Vosdonk is momenteel 340 hectare bruto groot en telt ruim 320 bedrijven, die samen 8.800 arbeidsplaatsen bieden. Vosdonk is een van de grootste aaneengesloten bedrijventerreinen in onze provincie en heeft hierdoor een bovenregionale uitstraling. Het terrein biedt vooral ruimte aan productie- en distributiebedrijven. We hebben ook een aantal grote bedrijven in Etten-Leur waaronder Black & Decker, ABB, Thetford, Isover, Roto Smeets Etten, Heineken, Centrafarm en Groenewegen," weet de burgemeester. Door verschillende ontwikkelingen wil de gemeente Vosdonk omvormen van een traditioneel, deels verouderd bedrijventerrein naar een moderne bedrijfsomgeving voor verschillende soorten bedrijvigheid. Etten-Leur heeft de afgelopen jaren de openbare ruimte opgeknapt en dit proces zal in 2007 worden afgerond. Van Agt wil echter meer: "Na het openbare gebied kijken we nu naar de private gebieden. Van het ministerie kunnen we aanzienlijke subsidies ontvangen voor herstructurering. Samen met alle betrokken partijen wordt gewerkt aan een projectplan om de Voshoek-Driehoek aan te pakken. De voorbereiding hiervan verkeert in de eindfase, maar we hebben daarna nog een hoop werk te verrichten." Etten-Leur zal dus ook de komende jaren in beweging blijven.


...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...onderneemt
Het bedrijf voortzetten

...innoveert
Zonder smokkelaars geen innovatie

...presenteert
Syntens presenteert interactief programma

...start
Meer dan alleen een inschrijving

...verheldert
Feedback nuttig

...adviseert
Startersdag op 5 november

...viert
5 jaar de Ondernemer

...verkoopt
Voorbereiding bepaalt succesvolle verkoop

...vertelt
Goed relatiebestand is goud waard

...verwacht
600 Deelnemers verwacht op het Regionaal Ondernemers Congres in Breda

...netwerkt
Tevreden medewerkers, tevreden klanten

...inspireert
Inspirerende aansprekende topondernemers

...durft
Risico's nemen, meer bereiken

...streeft
Groei als doelstelling gevaarlijk

...beweegt
Etten-Leur blijft in beweging

...plant
Etten-Leur in kaart gebracht

...bruist
Etten-Leur bruist!

...vertelt
Wereldwijze ondernemersvoorzitter

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bouwt
Rolverdeling bouw op de schop

...verhuist
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers

...vraagt
Actuele kantoor- en bedrijfsruimtevraag stijgt