In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Samenwerking Provincie Noord-Brabant en Syntens:
1300 bedrijven beter toegerust voor de markt

Het Brabantse MKB blinkt uit in het maken van allerlei producten maar laat vaak kansen liggen bij het op de markt zetten van deze producten. De Provincie Noord-Brabant pikte deze onderzoeksconclusie op en stelt Syntens in staat ondernemers extra te begeleiden. Na vier jaar loopt het programma ten einde met als resultaat: 1800 bedrijven maakten kennis met het programma. 1300 bedrijven hebben met behulp van Syntens actie ondernomen en gaan meer marktgericht te werk. Hierbij is 150 maal extra kennis van buiten ingeschakeld. Woensdag 12 oktober heeft Harry de Weert, projectleider Syntens, de resultaten toegelicht aan Gedeputeerde Economische Zaken Onno Hoes.


van links naar rechst: Gedeputeerde Onno Hoes, ondernemer Paul Kruijssen en projectleider Harry de Weert

"Als resultaat van de op maat gesneden adviezen gaan bedrijven planmatiger om met hun marketing", concludeert projectleider Harry de Weert. Dat betekent dat ze meer aandacht besteden aan klant en markt; beter gebruik maken van bestaande klantencontacten en vaker marketingspecialisten inzetten."

Na een begin als zeefdruk- en reclamebedrijf onderkent P Projects zijn marktkansen om een fullservice reclamebureau te worden. Maar hoe benader je vervolgens je mogelijke klanten en hoe krijg je de gewenste positie in de markt? Deze vragen stonden centraal in het innovatietraject van oprichters Paul Kruijssen en Paul Funcken. Syntens hielp keuzes te maken en P Projects' sterke punten onder woorden te brengen. Paul Kruijssen: "Dit liet ons reflecteren op het eigen handelen en zorgde voor een frisse wind, waardoor nog duidelijker werd wat we wilden; niet in producten denken maar voor de klant een probleem oplossen." Voor de Tilburgse Communicatie-club BourgondiŽ ontwikkelde P Projects een compleet nieuwe huisstijl. P Projects zette zich hierdoor nadrukkelijker op de kaart in Tilburg en omstreken. Wim de Bakker produceert 'Bike-Safe'. Dit is een systeem om fietsen te stallen zonder knik in het voorwiel omdat de fiets aan het stuur hangt. Als techneut ervoer hij op marketinggebied een achterstand. Syntens heeft hem in samenwerking met adviesbureau Motion Finder geholpen bij het beantwoorden van zijn vragen: hoe behaal ik voldoende omzet en hoe benader ik mijn klanten? Nu benadert de ondernemer de markt actief, door per regio scholen -zijn voornaamste klantenkring- te bellen en reactief met advertenties in de juiste vakbladen te plaatsen. Wim de Bakker is een ander soort ondernemer geworden en zijn product 'Bike-Safe' overtreft al zijn verwachtingen.

Dankzij dit programma heeft Syntens het aantal samenwerkingsverbanden van 25 kunnen verdubbelen. Ondernemers leren vooral van elkaar. De mkb'er is meestal een specialist en kan niet van alle markten thuis zijn. Vanuit deze kennis faciliteert Syntens kringen waarin ondernemers elkaar ontmoeten met als doel het opzetten van concrete samenwerkingsprojecten die kunnen leiden tot nieuwe product-marktcombinaties. Any Sphere is een product dat voortkomt uit een concreet kenniscluster in de elektronicabranche, Drie bedrijven ontwikkelden samen een tracking & tracingsysteem gebaseerd op het radiografisch vaststellen van identiteit, met opvallende extra's.

Meer informatie?
Bestel het boekje 'Brabant innoveert' tel.: (076) 564 67 00, of mail: breda@syntens.nl, ovv IPO-rapport.

E-mail: xxx@email.nl
Internet: www.domeinnaam.nl


...waarschuwt
Semigres over suc6vol ondernemen

...werkt
Poolse arbeidskrachten zijn gemotiveerd

...vertrouwt
REWIN ondersteunt bedrijven met uitbreidingsplannen

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord-Brabant en Syntens

...bereikt
De aanleg van de A4

...verlicht
Eindejaars­bijeenkomst KvK

...innoveert
Nieuwe Innovatievouchers beschikbaar

...denkt
Creatieve ondernemers genomineerd

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderschrijft
Gezamenlijk het goud van Bergen op Zoom delven

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...bouwt
Extra zekerheid voor de consument

...werkt
Werken aan vernieuwing en vertrouwen binnen de sector

...ontvangt
Het bekroonde resultaat van een jaar lang bouwen

...realiseert
Werken in een vernieuwende sector

...ontwikkelt
Een bijzonder project

...combineert
Raakvlakken met vrijwel alle facetten van de samenleving

...creëert
Het initiëren, ontwikkelen en realiseren van bijzondere projecten

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting

...ontrekt
NVB wil af van grondwaterbelasting