In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Regionale belangenbehartiging wordt steeds belangrijker

Bouwend Nederland heeft vijf regio's die verantwoordelijk zijn voor de belangenbehartiging van de leden naar regionale overheden en regionale organisaties. De Regio Zuid omvat de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, waarin 15 afdelingen actief zijn.


V.l.n.r. de heren Ing. M.F.J.M. Willems, voorzitter infra platform Regio Zuid, R.L.M. Jacobs, Drs. R.L.E. Meyboom, manager Regio Zuid.

Elke regio heeft een eigen bureau en een eigen bestuur. De voorzitter vertegenwoordigt de regio binnen het algemeen bestuur van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland Regio Zuid is gevestigd in Tilburg. De heer R.L.M. Jacobs is voorzitter en de heer drs. R.L.E. Meyboom regiomanager Zuid.

Taken
De verdergaande decentralisatie binnen de overheid maakt de belangenbehartiging van de leden in de regio steeds belangrijker. Een deskundig team van medewerkers van Bouwend Nederland staat hen dan ook met raad en daad bij. Het maken van regiobeleid en het uitwisselen van kennis op de gebieden sociale zaken, arbeidsverhoudingen, onderwijs, opleidingen en bouwmarkt en bestuurlijke representatie zijn andere belangrijke taken van de regio's. Binnen de regio is ook een aantal platforms actief. De heer ing. M.F.J.M. Willems is voorzitter van het regionale platform infra, dat zich richt op het uitwisselen van die specialistische kennis en informatie.

Verschillen bij elkaar brengen
"Als nieuwe organisatie besteden wij veel tijd om onze afdelingen persoonlijk te informeren, vertellen de heren Jacobs en Meyboom. "Onze regio is tamelijk groot en kenmerkt zich door cultuurverschillen. Om de belangen van de circa 1000 leden optimaal te kunnen behartigen, maar ook om naar elkaar toe te groeien, is het belangrijk dat wij elkaar regelmatig persoonlijk spreken en leren begrijpen. Wij zijn dan ook aanwezig bij alle afdelingsvergaderingen. Daarnaast organiseren wij als bestuur tweemaal per jaar een bijeenkomst met de afdelingsvoorzitters. De eerste heeft inmiddels plaatsgevonden, de aanwezigen hebben zich zeer positief uitgelaten over dit initiatief."

Integraal
Steeds meer projecten worden integraal uitgevoerd, door wonen en infrastructuur samen. De heer Willems: "Vroeger werden dergelijke opdrachten door bouw en infra gescheiden aangenomen, nu doen wij dat als Bouwend Nederland samen. Grote organisaties hebben veel verschillende disciplines in huis, kleinere niet. Die specialismen moet je bij elkaar brengen om het project in zijn totaliteit aan te kunnen nemen. Hoewel de omslag zeker in de infra groot was, constateren wij ook binnen de regio Zuid dat ondernemers elkaar steeds vaker opzoeken en gaan samenwerken. Dat is een heel positief resultaat in de korte periode dat Bouwend Nederland bestaat."

Bouwend Nederland Regio Zuid
Telefoonnummer: 013 535 0510


...waarschuwt
Semigres over suc6vol ondernemen

...werkt
Poolse arbeidskrachten zijn gemotiveerd

...vertrouwt
REWIN ondersteunt bedrijven met uitbreidingsplannen

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord-Brabant en Syntens

...bereikt
De aanleg van de A4

...verlicht
Eindejaars­bijeenkomst KvK

...innoveert
Nieuwe Innovatievouchers beschikbaar

...denkt
Creatieve ondernemers genomineerd

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderschrijft
Gezamenlijk het goud van Bergen op Zoom delven

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...bouwt
Extra zekerheid voor de consument

...werkt
Werken aan vernieuwing en vertrouwen binnen de sector

...ontvangt
Het bekroonde resultaat van een jaar lang bouwen

...realiseert
Werken in een vernieuwende sector

...ontwikkelt
Een bijzonder project

...combineert
Raakvlakken met vrijwel alle facetten van de samenleving

...creëert
Het initiëren, ontwikkelen en realiseren van bijzondere projecten

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting

...ontrekt
NVB wil af van grondwaterbelasting