In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Henny Boot
Visie creëert ruimte

'Het initiëren, ontwikkelen en realiseren van bijzondere projecten met meerwaarde voor hun omgeving', zo luidt de visie van HEJA Projectontwikkeling BV uit Breda.

Om duurzaam een hoog kwaliteitsniveau tot stand te kunnen brengen, richt het bedrijf zich constant op haar visieontwikkeling, die uiteraard nauwgezet inspeelt op de wensen van de eindgebruikers.

Bijzonder in alle facetten
Waarom uitsluitend bijzondere projecten? Algemeen directeur Henny Boot: "Die komen op onze weg. Het is alom bekend dat wij werken met alles wat bijzonder is; een bijzondere architectuur, kwaliteitsproducten, bijzondere locaties. Met De Poort van Breda hebben wij, samen met de Belgische architect Charles Vandenhove bewezen dat wij het bijltje, dat anderen erbij hebben neergelegd, oppakken en ťťn van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad realiseren!

In de 58 appartementen van dit hoogste woongebouw van Breda zijn maar liefst 31 verschillende woningvarianten aangebracht. Veel van onze opdrachten realiseren wij op, soms gevoelige, inbreidingslocaties. Dankzij onze expertise op dit gebied worden wij daarvoor regelmatig gevraagd. Bij ons reikt de ontwikkeling van projecten dan ook aanmerkelijk verder dan het bebouwen van een kavel. Wij dragen tevens de maatschappelijke verantwoordelijkheid en verdiepen ons in de beleving van het gebouw door de samenleving."

Samenwerking
HEJA Projectontwikkeling werkt in heel Zuid-Nederland. Opdrachtgevers zijn zeer divers, van woningbouwverenigingen, zorgverleners, lokale overheden tot particuliere beleggers in vastgoed, maar ook is het bedrijf haar eigen opdrachtgever. De medewerkers kennen de markt en hebben alle uitbreidingslocaties in Brabant in kaart gebracht. Henny Boot: "Het succes van ons bedrijf is naast ons vele pionierswerk en het netwerken, zeker toe te schrijven aan onze inspirerende partners, zoals architecten, bestuurders en ambtenaren, makelaars, bouwbedrijven en collega projectontwikkelaars. Met een aantal Bredase bedrijven zijn wij een samenwerking aangegaan om gezamenlijk vastgoed te verwerven en te verhuren/verkopen. Zonder uitzondering zijn mededirecteur/eigenaar Jan Hoppen en ikzelf indringend betrokken bij onze opdrachten. Wij staan dicht bij onze opdrachtgevers, de communicatie loopt hetzij via de makelaar, hetzij direct met de betrokkenen. Bij het bereiken van milestones zijn wij als directie persoonlijk aanwezig. Dat zijn wij ook bij klachten. Ook al kost het ons geld, wij lossen het probleem op.

Gerealiseerd
Enkele bijzondere Bredase projecten van HEJA Project-ontwikkeling zijn: Eurotoren Breda; het hoogste kantoorgebouw van Breda, langs de A16 is gebouwd na overname uit het faillissement van de initiatiefnemers. In dit pand komt het nieuwe hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht, dat werk biedt aan 600 personen. Justinus van Nassau; een bijzonder monument in het hart van Breda. Dit voormalige, bouwvallige Rijksmuseum voor Volkenkunde bevat nu twaalf sfeervolle appartementen. Onder het centrale binnenplein ligt een hypermoderne volautomatische parkeerkluis. Laurenskapel; het oorspronkelijke plan voor de leegstaande kerk in Ginneken bleek onhaalbaar, maar werd verbouwd tot vier ultra moderne woningen. Doelse Poort; een aantal braakliggende percelen achter de winkels van de Bredase Ginnekenstraat omvat nu 22 appartementen, 6 penthouses, 900 m2 commerciŽle ruimte en een ondergrondse stallingruimte.

Hollandse Gommage; bijzondere stadstuinwoningen en luxe appartementen, gerealiseerd op een van de laatste fabriekslocaties in Breda. Kopers konden kiezen uit 250 combinaties van gevels en plattegronden. Jong Wonen; een onconventioneel wooncomplex met twintig aantrekkelijk geprijsde stadsappartementen vlakbij de Haagweg, de oudste winkelstraat van Breda. Tetrade, vlakbij het NAC stadion worden momenteel vier goed bereikbare, representatieve kantoorgebouwen gerealiseerd.

Visie
Projecten van HEJA Projectontwikkeling zijn geënt op de visie van alle betrokkenen. Visie creŽert ruimte. Ruimte voor een geïnspireerde samenwerking. Ruimte voor creativiteit in het proces van totstandkoming. Dat zijn de voorwaarden waaronder de hoogst mogelijke ruimtelijke kwaliteit kan worden ontwikkeld. En dat men niet zonder succes: in de tien jaar van haar bestaan heeft het bedrijf al diverse prestigieuze architectuurprijzen gewonnen.

Henny Boot is toe aan weer een nieuwe uitdaging. Hij wikkelt zijn lopende opdrachten de komende paar jaar af en gaat zich steeds meer toeleggen op acquisitie en nemen Jan Hoppen en familieleden het stokje van Henny over.


...waarschuwt
Semigres over suc6vol ondernemen

...werkt
Poolse arbeidskrachten zijn gemotiveerd

...vertrouwt
REWIN ondersteunt bedrijven met uitbreidingsplannen

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord-Brabant en Syntens

...bereikt
De aanleg van de A4

...verlicht
Eindejaars­bijeenkomst KvK

...innoveert
Nieuwe Innovatievouchers beschikbaar

...denkt
Creatieve ondernemers genomineerd

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...onderschrijft
Gezamenlijk het goud van Bergen op Zoom delven

...rijdt
Mercedes-Benz, Renault Laguna en Volkswagen Jetta

...behartigt
Regionale belangenbehartiging steeds belangrijker

...bouwt
Extra zekerheid voor de consument

...werkt
Werken aan vernieuwing en vertrouwen binnen de sector

...ontvangt
Het bekroonde resultaat van een jaar lang bouwen

...realiseert
Werken in een vernieuwende sector

...ontwikkelt
Een bijzonder project

...combineert
Raakvlakken met vrijwel alle facetten van de samenleving

...creëert
Het initiëren, ontwikkelen en realiseren van bijzondere projecten

...spreekt
In 't kort

...verlaagt
Vastgoedsector draait op voor verlaging vennootschapsbelasting

...ontrekt
NVB wil af van grondwaterbelasting