In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Stichting Vakopleidingen Metaal West Brabant
CNC
Intertrans Logistics B.V.
Lingen & van der Stoep
Pelikaan Reizen
TerraByte Internet Services
NV Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN)
Basell Benelux BV
Goeree Cleaning Service BV
De Pasvorm
Van Gansewinkel Destra Data
Basell Benelux BV:
vernieuwend in kunststoffen

Kunststoffenproducent Basell is in 2000 ontstaan na het samengaan van de petrochemische bedrijven Elenac, Montell en Targor. Aandeelhouders van Basell zijn - elk voor vijftig procent - Shell en BASF. "De nieuwe opzet geeft een beter rendement en meer service voor met name de internationale klanten", aldus Frans Jongen, Executive Vice-President Materials & Services . "Door de samenwerking hebben we een grote schat aan ervaring en vakkennis in huis. Basell is de grootste polypropyleenproducent ter wereld en de grootste polyethyleenproducent van Europa.


De nieuwe norm op het gebied van service
Toonaangevend qua research en development, kent Basell de markt door en door. "We zijn een sterk internationaal opererende onderneming, met klanten in meer dan 120 landen", aldus Jongen. "De activiteiten omvatten een werkgebied van 26 landen, verdeeld over vijf continenten." Overal tracht Basell een nieuwe norm op gebied van service te stellen. "Het creëren van producten die aan behoeften van klanten voldoen." Zo ook in Moerdijk. Hier produceert Basell de kunststof Catalloy - toegepast in allerhande consumentenproducten. Vanaf 2003 is een nieuwe fabriek operationeel voor de productie van Polybutyleen Alle kunstoffen worden als granulaat - oftewel korrels - geproduceerd en vinden afzet in de verwerkende industrie. Shell Moerdijk is de belangrijkste grondstoffenleverancier en is middels pijpleidingen direct verbonden met Basell. De percelen grenzen direct aan elkaar." We zijn dan ook hele goede buren".

Duurzaamheid
Gezondheid, veiligheid en milieubewustzijn staan centraal in alle bedrijfsactiviteiten. Basell gaat mee in het proces van duurzame ontwikkelingen. Jongen: "Vanaf eind 2002 zijn alle Basell- locaties voorzien van ISO 14001 of gelijkwaardige certificering." Basell is letterlijk en figuurlijk een multinational van formaat. Om een indruk te geven: de jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt 165 kiloton Catalloy en 47 kiloton Polybutyleen. Met name Catalloy is hét paradepaardje. Jongen raakt er niet over uitgesproken: "Een zeer veelzijdige kunststof. Met toepassingen in bijvoorbeeld auto's: van dashboard tot bumpers en interieurdelen." Het rubberachtige karakter van Catalloy maakt deze kunststof ook zeer geschikt voor verwerking in verpakkingsmaterialen, kabels, dakbedekking en waterdichte folies. Polybutyleen wordt ondermeer gebruikt voor de productie van allerlei soorten pijpen, met name voor hoogwaardige koud- en heetwatertoepassingen in de bouw.

Innovatief
De producten van Basell zijn verhoudingsgewijs 'nieuwe' kunststofsoorten, concurrerend met traditionele soorten. "Productie met innoverende processen en kunststoffen met kwalitatief sterke eigenschappen. We zoeken steeds naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Als je in staat bent een kunststof in een product te introduceren als een vervanging van een ander product dan bereik je daarmee dat het eindproduct in het voordeel van onze klant verbeterd wordt."

Meer informatie
Basell Benelux BV
Westelijke Randweg 1
4791 RS Klundert

Postbus 135
4790 AC Klundert

Tel: (+31)168 - 38 44 00
Fax: (+31)168 - 38 44 16
E-mail: frans.jongen@basell.com
Internet: www.basell.com

Bron adv.: Ken Moerdijk.


...informeert
Toneel ter verhoging van het kwaliteitsbewustzijn

...start
"We bedenken handelingen voor de machines"

...vestigt
Vrees voor Outlet Center West-Brabant ongegrond?

...onderzoekt
Onderzoek bevestigt West-Brabants tekort aan bedrijventerreinen

...leert
Leren van elkaar

...netwerkt
Netwerkdag in Roosendaal met als toegift: Robert Maaskant

...onderneemt
Hogeschool wil lage drempel voor ondernemers

...rijdt
Zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Juniorkamer Breda biedt diepgang

...vervangt
Trots op zijn gemeente Moerdijk

...waardeert
Actief meedenken in oplossingen

...onderscheidt
Randvoorwaarden voor toerisme scheppen

...concentreert
Moerdijk concentreert bedrijvigheid

...praat mee
Ondernemers willen aan voorkant van beleid meepraten

...overtuigt
Bedrijven overtuigen van nut brandvoorzieningen

...verenigt
Goede communicatie als doelstelling

...puzzelt
Puzzelen met de winkelpanden in centrum Zevenbergen

...serveert
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

...bruist
Rotary Hulst bruist van energie

...behoudt
Nieuwbouw behoudt de beste kansen

...huisvest
Leegstaande kantoorruimte in grote steden valt mee

...spreekt
In 't kort