In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

Is het moeilijk voor een ondernemer om privé een lening af te sluiten voor een nieuwe woning? In de praktijk blijkt van wel. Jaarstukken en aangiften inkomsten belasting van de afgelopen drie jaren moeten getoond worden. En altijd zit er wel een jaar bij, waarbij het wat minder ging met het bedrijf. Over dat jaar doet de bank vaak moeilijk. De Hypotheekshop in Breda kan ondernemers uitkomst bieden.


François Schonck

François Schonck (38 jaar) is financieel adviseur en kantoorleider van De Hypotheekshop in Breda: "Van ondernemers horen we vaak, dat ze problemen hebben met het afsluiten van een hypotheek als ze privé een woning willen kopen. Aan ondernemers die al twintig jaar een eigen bedrijf hebben, vraagt de bank zelfs aanvullende zekerheden om zich tegen elk eventueel risico in te dekken. Altijd hebben deze ondernemers goed gedraaid, behalve het laatste jaar ging het iets minder. Hierover moet dan verantwoording worden afgelegd in de vorm van een accountantsverklaring. De bank wil immers precies weten, waarom er dat jaar minder omgezet is." François lacht en vervolgt: "Je kunt beter één dag in loondienst zijn dan tien jaar zelfstandig ondernemer. Een ander probleem waar ondernemers tegen aan lopen is de hoogte van de hypotheekverstrekking. Voor zelfstandigen geldt dat zij vaak maar een hypotheek kunnen afsluiten tot maximaal 100 procent van de executiewaarde van het pand. Terwijl werknemers (in loondienst) tot 130 procent van de executiewaarde kunnen lenen."

Ondoorzichtige markt
De laatste tijd is het aanbod van hypotheken en verzekeringen enorm. Er zijn niet alleen verschillende hypotheekvormen mogelijk, maar er zijn ook legio aanbieders. En elke aanbieder noemt de hypotheek weer anders. Hoe kun je dan in deze ondoorzichtige markt de meest gunstige hypotheek vinden?
De Hypotheekshop treedt op als bemiddelaar tussen consument (de ondernemer) en de hypotheekverstrekker. François Schonck: "Samen maken we een uitgebreide inventarisatie en De Hypotheekshop stelt een hypotheekplan op.
Door de goede contacten met diverse hypotheeknemers kunnen we snel een passende hypotheekofferte aanvragen. We zijn daarbij niet gebonden aan een financiële instelling en zijn dus volledig onafhankelijk. In het klanttevredenheidsonderzoek van Independer (februari 2006) wordt De Hypotheekshop als beste hypotheekadviesorganisatie beoordeeld. Naast de hoogste score op deskundigheid, worden onze offertes scherper ervaren dan die van de grote banken."
Wat wil De Hypotheekshop bereiken? François Schonck: "We stellen kwaliteit en verbreding van het advies boven omzetgroei. We hoeven dus niet het grootste kantoor van Nederland te worden. We streven naar een langdurige relatie met onze klanten. Verder wordt onze distributiefunctie steeds belangrijker door onder meer het sluiten van lokale bankkantoren. Als we dat goed oppakken, kunnen we op financieel retailgebied een vooraanstaande rol gaan vervullen."
De Hypotheekshop heeft op dit moment zo'n 185 vestigingen in Nederland. Dat De Hypotheekshop kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, blijkt uit het feit dat er dit jaar minimaal één hypotheekadviseur per vestiging zich als hypothecair planner moet kwalificeren.

Monumentaal pand
In Breda heeft De Hypotheekshop op 1 februari 2006 haar deuren geopend op de Haagdijk in het voormalig pand van Multivlaai, tegenover de 'Trapkes'.
François Schonck: "Deze locatie is grandioos. Langs het kantoor stroomt straks het water van de gracht. We zitten precies aan de brug die in verbinding met de binnenstad staat. Nu is men nog druk bezig met de bouw van de haven. Maar als dit straks gerealiseerd is, zal het nog een aantrekkelijkere locatie zijn."

Meer informatie
Internet: www.hypotheekshop.nl


...zet zich in
Chris Rutten gaat voor ondernemend West-Brabant

...leent
Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

...verbreedt zijn horizon
Internatio­nale Handelsdag in Bergen op Zoom op 8 april

...stelt
"Innovatie draait om mensen"

...droomt
Spelen én leren op de boerderij

...doet internationaal zaken
Innoveren over de grenzen heen met Syntens

...stuurt
Innovatieplannen voor West-Brabant

....ontmoet
Netwerken tijdens Regio Business Dagen

...onderzoekt
Regionaal koopgedrag in kaart

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert zich
Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

...deelt ervaringen
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve starters in de regio

...speelt in op trends
Impulsnota Breda

...bezoekt woensdag 12 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...bezoekt donderdag 13 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...presenteert het ondernemers­netwerk
VOC ondernemers koersen op volle kracht

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...beoordeelt
Vaak van doorslaggevende betekenis

...werft
Het uitzendbureau, méér dan het oplossen van de personeelsvraag

...bouwt
De intermediair voor het bedrijfsleven

...bundelt de krachten
Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

...coacht
Het nut van permanente scholing

...vindt
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Onderweg

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling

...voorspelt
Nederlands vastgoed massaal in buitenlandse handen

...versterkt vertrouwen
Start Regionale Regieraad Brabant / Zeeland

...plant
Website voorkomt stagnatie locatieontwikkeling