In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

VOC ondernemers koersen op volle kracht

Op de regio businessdagen presenteert het ondernemersnetwerk De VOC zich op spectaculaire wijze. De beursbezoeker kan er niet omheen. Direct bij de ingang heeft Interveko op 80 m² een gigantisch VOC-schip nagebouwd. In het schip vertegenwoordigen zeventien ondernemers hun netwerk De VOC. "Zeventien van onze deelnemers presenteren zich. Zoveel kapiteins op één schip, als dat maar goed gaat", lacht voorzitter Louis Seeuwen. "Tuurlijk, stelt Patricia Poncin hem gerust, Bij ons netwerk gaat alles in goede harmonie. We benutten elkaars kwaliteiten."


V.l.n.r. Patricia Poncin, Geert Siefken, Louis Seeuwen.

Seeuwen: "We hebben vanwege onze naam voor een schip als stand gekozen. Het schip is uit steigers opgebouwd. Je loopt er, als het ware, doorheen. De VOC wil daarmee laten zien dat het een transparante organisatie is." Tijdens de beursdagen worden rond het VOC-plein allerlei activiteiten georganiseerd. Poncin: " Via de loopbrug is drie keer per dag een modeshow, het VOC-café is gekoppeld aan de kombuis; ons VOC-schip is een attractie op zich!"

Goed zaken doen
Netwerk De VOC is vernoemd naar de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de eerste echte multinational ter wereld. Het West-Brabantse netwerk heeft voor deze naam gekozen omdat de Verenigde Oost-Indische Compagnie staat voor vrijheid van handelen. Vrijheid die zich heeft bewezen in een zakelijk welvaren. Grenzen verleggen, het onmogelijk mogelijk maken verruimt de ondernemersblik en creëert een nieuwe wereld waarin het goed zaken doen is.
De Regio Business Dagen van 2005 hebben oprichters Louis Seeuwen, Patricia Poncin en Geert Siefken aangegrepen om leden te werven voor een nieuw netwerk. Seeuwen wil het succes van 2005 proberen te evenaren. Iedereen die nog niet weet wat De VOC is, moet ons netwerk na de beurs van 2006 tussen de oren." Siefken vult hem aan: "Let wel: om je bij ons aan te sluiten hoef je geen ondernemer te zijn als je maar ondernemend bent.
De VOC is geen belangenclub of branchevereniging. We zijn een club van ondernemende mensen die het prettig vinden om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Binnen die sfeer is veel gelegenheid tot netwerken." Poncin:"Bij ons netwerk voelt niemand zich verloren. Daar zorgen onze leden wel voor. Iedereen krijgt de opdracht om nieuwe leden wegwijs te maken."

Gemêleerd gezelschap
De VOC organiseert vier keer per jaar een evenement. Op twee daarvan is de partner ook van harte welkom. Seeuwen vindt het belangrijk om ook de partners te leren kennen. "En ik denk dat het voor partners ook leuk is om te weten wat De VOC is en wie de leden zijn. Je leert de gezichten bij de namen kennen."
Poncin: "Ons netwerk bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap omdat iedereen die ondernemend is, lid kan worden. Ons netwerk is betaalbaar en onze leden merken dat een lidmaatschap zijn vruchten afwerpt. We hebben nu tweehonderd leden. We worden steeds bekender" Seeuwen rekent er op dat de ledenlijst door de komende Regio Business Dagen behoorlijk langer wordt.
Als adviseur van de MKB-geleding van de Kamer van Koophandel en voorzitter van MKB West-Brabant is Seeuwen zeer tevreden met Chris Rutten als nieuwe voorzitter van de Kamer. "Hij voelt zich zeer betrokken bij het bedrijfsleven en vindt het prettig om als vertegenwoordiger ervan op te treden. Dat doet hij
ook goed. " Over de mogelijke
fusie van de Kamers van Koophandel is Seeuwen minder te spreken. "De Kamers van Tilburg en Eindhoven vormen een té groot machtsblok richting de provincie. Dat lijkt mij geen goede ontwikkeling. We wachten het wel af."

Maatschappelijk betrokken
Dat De VOC verder kijkt dan het eigen netwerk en betrokken is bij de samenleving laat het netwerk zien door medewerking te verlenen aan Stichting De Zuidwester, organisatie voor jeugd- en maatschappelijke zorg. Onder de vlag van het VOC schip zamelt deze maatschappelijke organisatie tijdens de beursdagen geld in voor de gezinshuizen van het Jeugddorp Maria Rabboni in Teteringen. Seeuwen: "Laten we vooral ook onze verantwoording nemen voor degenen die hetminder getroffen hebben inonze samenleving."

Aanmelden en meer informatie:
Internet: www.devoc.net


...zet zich in
Chris Rutten gaat voor ondernemend West-Brabant

...leent
Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

...verbreedt zijn horizon
Internatio­nale Handelsdag in Bergen op Zoom op 8 april

...stelt
"Innovatie draait om mensen"

...droomt
Spelen én leren op de boerderij

...doet internationaal zaken
Innoveren over de grenzen heen met Syntens

...stuurt
Innovatieplannen voor West-Brabant

....ontmoet
Netwerken tijdens Regio Business Dagen

...onderzoekt
Regionaal koopgedrag in kaart

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert zich
Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

...deelt ervaringen
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve starters in de regio

...speelt in op trends
Impulsnota Breda

...bezoekt woensdag 12 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...bezoekt donderdag 13 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...presenteert het ondernemers­netwerk
VOC ondernemers koersen op volle kracht

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...beoordeelt
Vaak van doorslaggevende betekenis

...werft
Het uitzendbureau, méér dan het oplossen van de personeelsvraag

...bouwt
De intermediair voor het bedrijfsleven

...bundelt de krachten
Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

...coacht
Het nut van permanente scholing

...vindt
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Onderweg

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling

...voorspelt
Nederlands vastgoed massaal in buitenlandse handen

...versterkt vertrouwen
Start Regionale Regieraad Brabant / Zeeland

...plant
Website voorkomt stagnatie locatieontwikkeling