In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Pendelen tussen Breda en Barcelona

De Bredase advocaat Tjaard Gimbrère heeft het beste van twee werelden. "Als het een beetje meezit ben zit ik binnen vijf uur van mijn advocatenkantoor in Breda achter mijn bureau op mijn kantoor in Barcelona. In een rugzak, die nog van mijn dochter is geweest, zit mijn laptop. Meer heb ik niet nodig. Sommigen noemen het onconventioneel. Het is gewoon hoe ik ben. Het leven is een grote vakantie. Maar let op: ik neem mijn werk heel serieus."

door Karin Fleur


Met de rugzak van zijn dochter reist Tjaard Gimbrère wekelijks van Breda naar Barcelona.
Foto: Kees Bennema

BREDA - Advocaat Tjaard Gimbrère reist tussen Breda en Barcelona. "Nee, ik zou niet kunnen kiezen. Ik ben graag in Breda; mijn kinderen wonen er, het is er gezellig. Ik ga graag naar NAC. Maar in Spanje heb ik het ook prima naar mijn zin. Mijn appartement ligt in het oude gedeelte van de stad, Barceloneta en kijkt uit op de oude haven." Hij is lyrisch over het 'tintelende licht' van Barcelona. "Ik kan daar enorm van genieten."

Vorig jaar opende Gimbrère Advocaten een kantoor in Barcelona. Een Nederlands kantoor met twee -binnenkort vier- Nederlands sprekende Spaanse advocaten en een juriste. De zaken gaan uitstekend. Vanuit de Catalaanse hoofdstad bedient Gimbrère heel Spanje. Het kantoor richt zich op Nederlandse ondernemers en particulieren die in Spanje een advocaat nodig hebben. " Nederlandse ondernemers waren in Spanje aan de goden overgeleverd. Het is altijd verstandig om een advocaat de contracten te laten checken."

De plaatselijke FC
Hij weet dat het enorm belangrijk is als een cliënt goed met zijn advocaat communiceert. "Nederlanders in Spanje ondervinden veel taalproblemen met de Spaanse advocatuur. Advocaten spreken er nauwelijks Engels. Dan is het lastig om complexe juridische zaken te bespreken." Gimbrère verzorgt de contacten met zijn Nederlandse cliëntèle en stuurt de Spaanse advocaten van zijn kantoor aan. Hij heeft Nederlandse bedrijven en pensionado's onder zijn klanten, maar ook klanten die gerelateerd zijn aan FC Barcelona. "We hebben dagelijks te maken met zaken rond erfrecht, onroerend goed, incasso's Het Spaanse rechtssysteem is nauwelijks te vergelijken met het Nederlandse. Veel strenger en enorm traag."

Gimbrère treedt niet zelf op als strafpleiter in Spanje. "Dat is niet toegestaan. Ik vervul een intermediaire rol tussen de Nederlandse cliënten en mijn Spaanse kantoorgenoten."

Geen stress
Gimbrère denkt erover om meer vestigingen in Spanje te open. "Valencia, Altea, Madrid en Marbella." Hij weet dat het ondernemersklimaat in Spanje uitstekend is. "Spanje is booming qua economie vooral Catalunya. Steeds meer Nederlandse - ook West-Brabantse- bedrijven trekken naar Spanje. Agrarische ondernemers, bedrijven in logistiek, horeca, bouwers, noem maar op. Ook worden er vanuit Nederland agentschappen gestart."

Hij kent de weg in de Spaanse ondernemerswereld en is samenwerkingsverbanden aangegaan met accountants en fiscalisten. "Wij werken samen met Euro Economics, accountants en fiscalisten. Zij werken vanuit hetzelfde kantoorgebouw als wij." Het was altijd een droom Gimbrère om in Barcelona een kantoor te beginnen. "Ik was er een paar jaar geleden voor zaken en ik dacht: nú neem ik hier een appartement, dan moet ik wel! Ik werk hier, ik woon hier en ik vind het geweldig! Mijn filosofie is dat er iedere dag op kantoor gelachen moet worden. We werken kei en keihard maar hebben geen stress. Nee, ik lig nooit wakker van mijn werk. Daar is het veel te leuk voor! Barcelona is een heerlijke stad. Breda is ook geweldig. Ik heb het beste van twee werelden!"


...huurt
Telemarketing is vakwerk

...ontwikkelt
Breda piekt in de Delta

...zit
De stoel

...werkt
Avans en banken werken samen

...exporteert
Profiteren van elkaars kennis, ervaring Ún cultuur

...beveiligt
'KeyProtector' innovatieve oplossing tegen autodiefstal

...leert
Bijscholing voor een baan in de procesindustrie

....bouwt
Webwinkel biedt kansen voor ondernemer

...onderzoekt
Voorbeeldproject maakt bedrijventerrein veiliger

...remt
Rem op nieuwe bedrijventerreinen

...netwerkt
MKB Oosterhout staat voor netwerken

...verandert
P3 Transfer: meedenken met globalisering

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...beslist
Via Vinci van start

...investeert
Krachtenbundeling bij onderhoud

...verzorgt
ROC: opleiding kraamverzorger

...traint
'Taalvakwerk is meer dan woorden'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...praat
Bedrijven praten over maatschappelijk ondernemen

...berekent
MKB laat kleine vorderingen liggen

...organiseert
Queen of the Office

...feest
Bedrijven netwerken op stadskantoor

...reist
Pendelen tussen Breda en Barcelona

...bekijkt
De stand van zaken...

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...investeert
Dintelmond in de schoolbankjes

...kiest
Uitsterven of uitbreiden: dat is de grote vraag

...onderneemt
Maatschappelijk ondernemen op de Bredase Beursvloer

...sponsort
Makelaars: geef MKB de ruimte

...discuseert
Regionale samenwerking is heel belangrijk

...bekijkt
Makelaars positief over toekomst

...groeit
Ook kwaliteitsverbetering is groei van economie

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'