In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De stand van zaken...

LED- technieken
BREDA - Philips Lightning en Livingprojects uit Breda zijn een intensieve samenwerking aangegaan om de nieuwste Philips LED- technieken in de markt te zetten. Livingporojects, totaalaanbieder van LED- verlichting en audiovisuele installaties, is gespecialiseerd in dit nieuwe type verlichting en mag zich vanaf nu officieel exclusieve LED- partners van Philips noemen. Met LED's (Light Emitting Diodes) kan men ieder lichteffect creëren dat men maar wil.

Accessio
ROOSENDAAL - Margreet van Kemenade is per 1 mei de nieuwe manager van Accessio Reïntegratiediensten BV uit Roosendaal. Zij volgt Lars van der Beek op, die eind februari bekend maakte dat hij in juni vertrekt. Hij wordt hoofd Werk en Inkomen bij de gemeente Goes. Margreet van Kemenade is 41 jaar en woont in Bergen op Zoom. Zij was de laatste jaren regiomanager bij Tence! En Kelly Services. Daarnaast is zij fractievoorzitter van de VVD in de Bergse gemeenteraad. Accessio Reïntegratiediensten, dochterorganisatie van WVS- groep, is de grootste speler op de reïntegratiemarkt in West-Brabant. Er werken 45 mensen.

Bergler
BREDA - De arbeidsmarkt in de ICT- branche staat flink onder druk. Door de grote vraag naar specialisten voelen steeds meer ict'ers zich aangetrokken tot freelancewerken. Om daarop in te spelen heeft Bergler ICT een nieuw soort arbeidsovereenkomst ontwikkeld: Bergler & Co, waarbij 'Co' staat voor coöperatief ondernemerschap. Co biedt, volgens Bergler, het beste van twee werelden: het gemak en de zekerheden van een vaste baan en de vrijheid en verdienkansen die succesvol ondernemerschap oplevert.
Meer informatie op: www.bergler.nl

WVS- groep
ROOSENDAAL - De WVS- groep (Werkvoorzieningsschap) gaat haar hoofdkantoor vestigen aan de Bosstraat 81 in Roosendaal. Vorig jaar heeft het dagelijks bestuur van het bedrijf een besluit genomen over de huisvesting van de Centrale Diensten. Het pand aan de Stationsstraat werd verkocht en er was een aantal opties. Het is uiteindelijk de Bosstraat geworden. Niet alle centrale afdelingen van de WVS- groep gaan daar naar toe. Sommige afdelingen, zoals de Arbodienst en Financiën en Administratie, wordene ondergebracht in bergen op Zoom in een pand van de divisie WVS Industries. De directie en de overige stafafdelingen hebben inmiddels hun intrek genomen in het pand aan de Bosstraat.

Rosario
DONGEN - Rosario Productie BV uit Dongen is gestart met het bedrukken van glas met milieuvriendelijke inkt. Daartoe heeft het een nieuw bedrijf opgericht: Color2Color. Rosario produceert machines voor handling en decoratie van glazen flessen. Meer dan veertig jaar bestaat het bedrijf, dat zo langzamerhand in veel landen een begrip is geworden op het gebied van de productie van machines voor het bedrukken van glas. Het gebruik van een hog4e snelheidslijn in combinatie met UV technologie zorgt voor een kostenverlaging per bedrukking, waardoor zeefdrukken op glas ook een stuk goedkoper worden. Color2Color heeft drie Brabantse kunstenaars gevraagd om ontwerpen te maken voor een wijkfles. De afbeelding wordt op een fles gedrukt, daarbij is ruimte opengelaten voor de eigen bedrijfsnaam.

Benoeming 1
BREDA - Jan- Willem Slager (47) is op 1 mei toegetreden tot Sales Improvement Group in Breda als Sales Improver. Tot voor kort was hij werkzaam als sales manager Key Accounts bij DHL Express. Sales Improvement Group helpt bedrijven met het verbeteren van het verkoopresultaat.

Benoeming 2
EINDHOVEN - Antoinette Simons is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot statutair directeur van arbo- en gezondheidsdienst HumanCapitalCare BV. Zij vormt samen met Wim Huijbregts de directie van het bedrijf. Huijbregts is algemeen directeur, Simons is binnen de holding verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie en Marketing en Communicatie. HumanCareCapital heeft 150 mensen in dienst en had vorig jaar een omzat van 10,7 mipjoen euro. Dit jaar verwacht het bedrijf een groei naar 200 medewerkers en een omzet van 16 miljoen euro.

Bovi 25 jaar
OUDENBOSCH - Bovi Salespromotion bestaat 25 jaar deze maand. Het bedrijf uit Oudenbosch heeft zich gespecialiseerd in het creëren en leveren van relatiegeschenken, premiums en promotioneel textiel. Op 2 juni 1982 startte Bob Visser met Bovi, eerst van huis uit en later vanuit het Handelscentrum in Oudenbosch. Vanaf 1997 zit Bovi op bedrijventerrein De Gorzen.Zes jaar geleden droeg Visser de zaak over aan zijn zoon Frank. Hij bouwde het succes van de zaak verder uit.


...huurt
Telemarketing is vakwerk

...ontwikkelt
Breda piekt in de Delta

...zit
De stoel

...werkt
Avans en banken werken samen

...exporteert
Profiteren van elkaars kennis, ervaring Ún cultuur

...beveiligt
'KeyProtector' innovatieve oplossing tegen autodiefstal

...leert
Bijscholing voor een baan in de procesindustrie

....bouwt
Webwinkel biedt kansen voor ondernemer

...onderzoekt
Voorbeeldproject maakt bedrijventerrein veiliger

...remt
Rem op nieuwe bedrijventerreinen

...netwerkt
MKB Oosterhout staat voor netwerken

...verandert
P3 Transfer: meedenken met globalisering

...peilt
Ondernemer iets optimistischer: 7,3

...beslist
Via Vinci van start

...investeert
Krachtenbundeling bij onderhoud

...verzorgt
ROC: opleiding kraamverzorger

...traint
'Taalvakwerk is meer dan woorden'

...belegt
De beleggingsadviseurs

...praat
Bedrijven praten over maatschappelijk ondernemen

...berekent
MKB laat kleine vorderingen liggen

...organiseert
Queen of the Office

...feest
Bedrijven netwerken op stadskantoor

...reist
Pendelen tussen Breda en Barcelona

...bekijkt
De stand van zaken...

...rijdt
Jaguar XKR convertible: De roofkat slaat terug

...investeert
Dintelmond in de schoolbankjes

...kiest
Uitsterven of uitbreiden: dat is de grote vraag

...onderneemt
Maatschappelijk ondernemen op de Bredase Beursvloer

...sponsort
Makelaars: geef MKB de ruimte

...discuseert
Regionale samenwerking is heel belangrijk

...bekijkt
Makelaars positief over toekomst

...groeit
Ook kwaliteitsverbetering is groei van economie

...financeert
Capaciteiten belangrijk voor financiering

...ontsnapt
'Van bedrijventerrein moet je iets moois maken'