In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers International
RPS Advies B.V.
Van Wezel Elektrotechniek
Nostimos Letselschade-deskundigen
NAC
Cosun Food Technology Centre
Uytdehaag bv Schilderwerken
Fruit World Breda B.V.
ABC Breda
Letselschade? Nostimos helpt de schade te verhalen

De belangrijkste boodschap van adjunct-directeur Leo in 't Groen van Nostimos Letselschade-deskundigen, aan slachtoffers is: "vooral een deskundige inschakelen om de schade te verhalen. Dat kost meestal niets."


"Iedereen draagt zijn eigen schade totdat aangetoond is dat de schade aan een ander te wijten valt. De schadeveroorzaker kun je aansprakelijk stellen, maar dan moet je wel precies kunnen aantonen wie aansprakelijk is voor welke schade. Dat vergt vaak grondig onderzoek. Ook de mate van aansprakelijkheid moet onderzocht worden. Te vaak maak ik nog mee dat mensen jaren tobben en in de weer zijn om hun schade te verhalen. Een gespecialiseerd bureau als Nostimos kan wat dat betreft slachtoffers veel werk en zorgen uit handen nemen. Bovendien is schuldvraagonderzoek en schadebepaling een nogal ingewikkelde materie. De meeste zaken regelen wij voor onze cliënten in der minne, maar het komt ook voor dat er een rechter aan te pas moet komen."

Letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade als gevolg van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische fout. Leo in 't Groen heeft in de meer dan twintig jaar dat hij in de branche werkzaam is heel wat leed aan zich voorbij zien gaan. "Mensen die invalide raken, langdurig moeten revalideren. Zaken waarbij dodelijke slachtoffers, soms kinderen, zijn te betreuren, daar wen je natuurlijk nooit aan. Wij proberen ons te verplaatsen in de situatie van de slachtoffers en hen zo goed mogelijk bij te staan en te adviseren." Maar Leo in 't Groen weet dat pijn en verdriet na een ongeluk nauwelijks in cijfers uit te rekenen zijn. "Wij regelen een financiële genoegdoening -smartengeld- om daarmee het leven voor de cliënten enigszins te veraangenamen."
De werkwijze van Nostimos is dat een eerste gesprek vrijblijvend wordt gevoerd. "We kiezen er meestal voor om bij de mensen thuis in hun vertrouwde omgeving af te spreken. Dat praat wat gemakkelijker. Als mensen problemen hebben met de verwerking van het ongeval, verwijzen wij door naar Bureau Slachtofferhulp of, in ernstiger gevallen, naar de huisarts. Wij zijn ons ervan bewust dat wij geen therapeuten zijn. Wij zijn dienstverleners op juridisch terrein die de financiële afwikkeling van de letselschade regelen." Hij vertelt dat omgekeerd Bureau Slachtofferhulp ook naar belangenbehartigers zoals Nostimos verwijst, wanneer men verwacht dat de schaderegeling voor een leek problematisch zou kunnen zijn. Deskundige hulp van Nostimos neemt in zo'n geval veel druk van de ketel. "Schade aantonen is een ingewikkeld proces waar wij in zijn gespecialiseerd." Nostimos heeft kantoren in Prinsenbeek, Den Haag, Sittard, Groningen, Zwolle en Sneek. "Het past in onze filosofie om op een laagdrempelige manier dicht bij het slachtoffer te staan."

Ook loonschade is te verhalen
Leo in 't Groen vindt het van goed werkgeverschap getuigen als een ondernemer zijn werknemer na een ongeval wijst op de mogelijkheid een letselschade-deskundige in te schakelen. Zelfs als het ongeval in het eigen bedrijf is gebeurd. "Maar ook werkgevers zelf kunnen Nostimos benaderen om zogenaamde loonschade te verhalen op de veroorzaker. Als een werknemer na een ongeval is uitgeschakeld, is de werkgever wettelijk verplicht het loon voor een groot deel door te betalen. Loonschade van een paar weken, of loonschade over een heel arbeidsjaar, kan voor een werkgever enorm oplopen. Als een derde aansprakelijk is voor deze arbeidsongeschiktheid, omdat hij het ongeval heeft veroorzaakt, heeft de werkgever een zelfstandig recht het doorbetaalde loon op deze aansprakelijke partij te verhalen. Veel werkgevers weten dat helaas niet, of vinden het te ingewikkeld. Wij helpen die werkgevers graag"

Een vertrouwd adres
Nostimos is een van de grootste onafhankelijk bureaus op het gebied van letselschade. "Belangrijk is dat wij alleen voor slachtoffers werken. Wij garanderen totale onafhankelijkheid van aansprakelijke verzekeraars. Wij zorgen voor de schadevergoeding waar het slachtoffer recht op heeft. Onze organisatie heeft deskundige, NIVRE-erkende, registerexperts en juristen in dienst die worden bijgestaan door medische adviseurs, arbeidsdeskundigen en schadeberekenaars."

Een voorbeeld
Voor een aardbeienkweker die na een ongeval vanwege rugklachten zijn beroep niet meer kon uitoefenen heeft Nostimos, met instemming van de aansprakelijkheidsverzekering aardbeienbedden op 'aanrechthoogte' kunnen regelen. "Het is fantastisch om zo'n oplossing te realiseren zodat iemand niet achter de geraniums verdwijnt. Zo'n invulling van de schadevergoeding leverde in dit geval meer levensvreugde op dan een grote zak met geld, daar ben ik van overtuigd. Deze cliënt herwon zo het plezier in zijn leven en behield het familiebedrijf dat al generaties lang floreerde".

Nostimos Letselschade-deskundigen
Beeksestraat 5, 4840 AD Prinsenbeek
T 076-5416020
F 076-5420686
E info@nostimos.nl
W www.nostimos.nl


...innoveert
West-Brabant een van de meest veelbelovende regio's

...start
'Op een bepaalde leeftijd moet je beslissen wat je wilt met je carrière'

...profiteert
Breda trekker van "Beneluxering"

...stimuleert
Syntens stimuleert innovatie in de food sector

...groeit
'Je moet de markt respecteren'

...opent
Primeur Bedrijvenloket voor Moerdijk

...reist
Handelsreis Griekenland, 2 - 5 november 2005

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
Kansen die Breda moet pakken

...ontwikkelt
Aan de vooravond van een indrukwekkende ontwikkeling

...bereikt
'Het effect dat je met je website bereikt. Dat is wat telt...'

...vindt
De Bavelse berg, een unieke evenementenlocatie?!

...presteert
Breda presteert nog steeds bovengemiddeld

...verenigt
Oprichting bedrijvenvereniging Hylair

...vestigt
Breda maakt bedrijven terreinen klaar voor de toekomst

...winkelt
Breda, (winkel)stad met karakter

...verhuurt
Bouw blushuis van start gegaan

...zoekt
Mkb: minder banen, minder gemotiveerde sollicitanten

...roept
Gezamelijk moeten die schouders eronder

...bouwt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'