In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Breedband Breda
Tendris
Werk & Vakmanschap
Agri-dienst
Werk & Vakmanschap: maakt zich sterk voor techniek!

”Waar vindt u goed geschoolde technische vakmensen? Heeft u interesse in leerlingen maar ziet u op tegen het extra werk en de administratieve rompslomp?" Aan het woord is Lieneke de Wolf, regiomanager van Werk & Vakmanschap Brabant/Zeeland. "Juist bij dergelijke personele kwesties speelt Werk & Vakmanschap een belangrijke rol. Meer dan intermediair zien wij ons zelf als regisseur. Door de regierol op ons te nemen, ontlasten we dagelijks talloze organisaties. Wij hebben de kennis, de ervaring en de mensen om een wezenlijke bijdrage te leveren. Daartoe bieden wij onze opdrachtgevers een breed dienstenpakket aan, variërend van detachering tot outplacement."


Team Brabant v.l.n.r.: Suzan Vervoort, Lieneke de Wolf, Doortje van de Graaf (zittend), Monique Verdult.

Werk & Vakmanschap speelt in de technische arbeidsmarkt een bijzondere rol. Als werkgeversplatform is Werk & Vakmanschap voortdurend actief in het werven, opleiden en behouden van goede technische vakmensen. "Onze kracht is de manier waarop wij mensen begeleiden en opleiden. Leerlingen vinden met name via leer-werk trajecten de weg naar technische banen. Onderweg begeleiden we hen intensief en bieden wij ze een arbeidsovereenkomst aan.” Maar ook voor volleerde technici heeft Werk & Vakmanschap volop kansen. "Op een baan én op een eventueel aanvullende scholing", vult Lieneke de Wolf aan. Naast detacheren en opleiden is Werk & Vakmanschap voor vele bedrijven partner bij outplacementtrajecten. "Door onze kennis van de regionale arbeidsmarkt en ons brede netwerk van lidbedrijven, zijn wij in staat om deze trajecten vakkundig en effectief te begeleiden."

Een werkgeversplatform als Werk & Vakmanschap, bestaande uit honderden grote en kleine bedrijven uit de metaal-, elektro- en procesindustrie, de installatiebranche en de nutssector, drijft op samenwerking.
Niet alleen tussen de lidbedrijven onderling maar ook met andere instanties die actief zijn in de technische arbeidsmarkt. "Wij werken als spin in het web bijvoorbeeld veelsamen met ROC's, CWI en de landelijke beroepsorganen zoals Kenteq en Vapro. Het doel van al deze partners is immers hetzelfde; zoveel mogelijk mensen naar een vaste baan toe leiden. Wij weten dat de techniek een prachtig toekomstperspectief biedt."

Werk & Vakmanschap beschikt daarvoor over een netwerk van dertien regiokantoren. In Brabant zijn er kantoren in Tilburg en, sinds kort, in Roosendaal. "Door dicht op de regionale arbeidsmarkt te zitten is het mogelijk goed in te spelen op de kansen die er liggen. "Onze consultants zijn inmiddels actief voor een groot aantal technischindustriële bedrijven in de regio Brabant." Naast het detacheren van vakvolwassen technici gaat veel aandacht uit naar het opzetten van diverse opleidingstrajecten in de metaal- en procestechniek. De Wolf: "Wij hebben recent in de provincie Zeeland een instroomproject in de procesindustrie succesvol afgerond en zetten nu een vergelijkbaar project op in de regio West Brabant."
Volgens De Wolf onderscheidt Werk & Vakmanschap zich hiermee van alle andere arbeidsmarktintermediairs.

"Opleiden is voor ons een onmisbaar onderdeel van onze dienstverlening." Zo biedt Werk & Vakmanschap leerlingen leer-werkovereenkomsten aan en verzorgt daarvoor de werkervaringsplaatsen. "Maar we bemiddelen niet alleen voor leerlingen. Een groot deel van onze gedetacheerden is vakvolwassen. Zij kiezen voor Werk & Vakmanschap vanwege de zekerheid, de afwisseling of de mogelijkheid om door middel van scholing hun kennis te verbreden of te verdiepen.

Onze eigen opleidingsfunctionaris coördineert de scholing en opleidingen, onderhoudt contacten met opleiders en brancheorganisaties en bewaakt de kwaliteit", aldus De Wolf.
De Wolf ziet het economisch herstel zich aftekenen op de regionale arbeidsmarkt. De behoefte aan technisch, flexibel personeel neemt toe."Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen die aan de slag willen in techniek. Van LBO+ tot HBO, jong of oud; de technische sector staat te popelen om goede mensen binnen te halen. Als het aan Werk & Vakmanschap ligt, is de toekomst van veel mensen technisch."


...zet zich in
Chris Rutten gaat voor ondernemend West-Brabant

...leent
Lening afsluiten moeilijk voor ondernemers?

...verbreedt zijn horizon
Internatio­nale Handelsdag in Bergen op Zoom op 8 april

...stelt
"Innovatie draait om mensen"

...droomt
Spelen én leren op de boerderij

...doet internationaal zaken
Innoveren over de grenzen heen met Syntens

...stuurt
Innovatieplannen voor West-Brabant

....ontmoet
Netwerken tijdens Regio Business Dagen

...onderzoekt
Regionaal koopgedrag in kaart

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...presenteert zich
Bedrijfsleven West-Brabant maakt zich op voor de Regio Business Dagen!

...deelt ervaringen
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve starters in de regio

...speelt in op trends
Impulsnota Breda

...bezoekt woensdag 12 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...bezoekt donderdag 13 april
Lezingenprogramma Regio Business Dagen

...presenteert het ondernemers­netwerk
VOC ondernemers koersen op volle kracht

...adverteert
Gecombineerd werven in dagblad en op internet

...beoordeelt
Vaak van doorslaggevende betekenis

...werft
Het uitzendbureau, méér dan het oplossen van de personeelsvraag

...bouwt
De intermediair voor het bedrijfsleven

...bundelt de krachten
Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

...coacht
Het nut van permanente scholing

...vindt
De juiste persoon op de juiste plek

...vraagt
Hoeveel privacy hebben uw klanten?

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Onderweg

...en de milieuregelgeving
Veel aandacht voor milieu bij ontwikkeling

...voorspelt
Nederlands vastgoed massaal in buitenlandse handen

...versterkt vertrouwen
Start Regionale Regieraad Brabant / Zeeland

...plant
Website voorkomt stagnatie locatieontwikkeling