In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Nieuwbouwprojecten bieden volop kansen aan het MKB

In het hart van de Benelux ligt Breda. Een stad die vanuit alle windrichtingen goed bereikbaar is. Zowel met de auto als het openbaar vervoer. Hier viert het Bourgondische leven hoogtij. Een volwassen stad met rijke historie en een veelbelovende toekomst.En die toekomst begint vandaag. Veel staat er momenteel op stapel; denk alleen maar aan de hele spoorzone, waar flink wat in de steigers staat. Ook op het gebied van de bedrijventerreinen vinden er de nodige ontwikkelingen plaats. Zo is daar bijvoorbeeld Hoogeind III - onlangs uitgegeven - dat al bijna uitverkocht is. Datzelfde geldt ook voor Steenakker. Er zijn daar nog wel wat kavels beschikbaar, maar ook hier is nagenoeg alles aangekocht. Peter-Paul Verhoeven van Van der Sande Bedrijfshuisvesting B.V. laat nog wat andere noemenswaardige projecten de revue passeren. "En dat zijn vooral ook heel interessante ontwikkelingen voor het Midden- en Kleinbedrijf. Want deze sector heeft nogal eens het gevoel vergeten te worden en dat als er gesproken wordt over bepaalde ontwikkelingen, deze voornamelijk bedoeld zijn voor de grote(re) bedrijven. Niets is echter minder waar. En zeker niet voor onderstaande projecten."

Kavels voor het Midden- en Kleinbedrijf
Eigentijds, representatief, modern en duurzaam; zomaar wat termen die betrekking hebben op Heilaar Noord. Een kleinschalig bedrijventerrein van ongeveer 6 ha. groot. Bouwgroep Moonen bouwt hier bedrijfsgebouwen op maat. Er zijn al kavels te koop van 1.200 tot 1.400m2. Van de bedrijven die zich hier gaan vestigen, wordt wel gevraagd aandacht te besteden aan hun architectuur. Het gaat hier namelijk niet voor niets om een duidelijke zichtlocatie (gelegen aan de Westerparklaan). Heilaar Noord mag een unieke locatie voor een bedrijventerrein worden genoemd. Dichtbij het centrum en toch vrijwel direct gelegen aan alle uitvalswegen.

Prestigieus bedrijvencomplex
Op dit terrein zijn nog een tweetal ontwikkelingen in gang gezet. Allereerst zijn dat een drietal bedrijfshallen met kantoorruimte, voor ondernemers die graag nog kleiner willen zitten, maar wel hun eigen identiteit wensen te behouden. Ook hier is wederom sprake van hoogwaardige architectuur. Een andere ontwikkeling hier waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn is een uniek en prestigieus bedrijvencomplex, welke zijn gelijke in Breda nog niet kent. Ideaal voor de ondernemer die zich wil onderscheiden. Door de mogelijkheid tot het creëren van een eigen identiteit is de waardering qua presentatie optimaal. Het betreft hier wederom een zichtlocatie. De uitstraling en entourage van het gebouw mogen gezien worden. Aan de voorzijde krijgt het gebouw showrooms met over twee lagen glas. Aan de achterzijde zijn de bedrijfsunits gelegen. De kantoren op de tweede verdieping zijn bereikbaar per lift. Het complex kent een hoog afwerkingsniveau en - door het toegepaste staal en glas - een bijzonder materiaalgebruik. Uitermate geschikt voor het Midden- en Kleinbedrijf is deze ontwikkeling.

Een parkachtige en groene omgeving
Noemenswaardig verder is zeker ook het gebied Doornpark. De ontwikkeling van een vijftal kantoorvilla's en een bedrijventerrein op de Druivenstraat, nabij de Noordelijke Rondweg; in een parkachtige en groene omgeving. Het gaat hier om bedrijfspercelen vanaf 1.300m2 tot en met ruim 5.000m2, vrij uitgeefbaar. De vijf kantoorvilla's - 1.089m2 - zullen vanwege een diversiteit in kleurstelling gekenmerkt worden door een duidelijke, eigen identiteit.

Kleinschalige bedrijfsunits
Eveneens aan de oostkant van Breda is er een project van Janssen de Jong Vastgoed (uit Son en Breugel) op de Takkebijsters; Moleneind Oost. Zeventien multifunctionele nieuwbouw bedrijfsunits worden hier gebouwd. Goed bereikbaar, nabij de uitvalswegen en omringd door bedrijvigheid van allerlei ondernemingen uit diverse sectoren. Deze kleinschalige bedrijfsunits - variërend in vloeroppervlakte van 78m2 tot en met 126m2 - zijn onder andere te gebruiken als werkplaats, opslagruimte of bedrijfsruimte; standaard opgeleverd of naar wens op maat gemaakt. In het eerste kwartaal 2006 zullen deze naar alle waarschijnlijkheid opgeleverd worden. En wederom uitermate geschikt voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Winkelen aan de Nieuwe Rivier
In voorbereiding is verder nog Carré Markenhage, dat aan 'De Nieuwe Rivier' (nabij het kernwinkelapparaat) komt te liggen. Het gaat hier om een combinatie van winkels en huurappartementen. De winkelunits variëren van 94m2 tot ongeveer 400m2. Inmiddels is al begonnen met de bouw en de verwachting is dat deze in 2007 opgeleverd zullen worden. Een zeer hoogwaardig project op een prachtige locatie in het centrum van Breda en bovendien één van de weinige mogelijkheden nog voor winkels aan de Nieuwe Mark.

Stad met Karakter
Flink wat ontwikkelingen staan er dus in de steigers, waarvan met name het Midden- en Kleinbedrijf enorm kan profiteren. "Bedrijven vestigen zich graag in Breda. De gunstige ligging en goede bereikbaarheid zullen hier vast en zeker aan bij hebben gedragen. Maar ongetwijfeld ook de mentaliteit die hier heerst. Een aantrekkelijke stad voor ondernemers en hun medewerkers, voor bezoekers en zakenrelaties; dat is deze Stad met Karakter" besluit Peter-Paul Verhoeven


...spreekt
'Schaarste aan grondstoffen geen bedreiging voor wereldeconomie'

...start
Complexe onderwerpen snel duidelijk door 3D-animaties en 3D-Virtuality Reality

...innoveert
Breda is nieuw creatief bedrijf rijker

...ondersteunt
Starterslift

...verkoopt
'Verkopen is een vak apart'

...bevordert
'Innovatie is één moment van inzicht'

...groeit
Electronicaplatform groeit

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...interviewt
Positieve houding bij Gemeente Dongen

...structureert
De binnen- en buitenring van Dongen

...informeert
In Dongen is het goed wonen en werken

...ondersteunt
Trots op de Dongense ondernemers

...onderneemt
Positieve toon bij Dongense ondernemers

...verbetert
Professioneler en zakelijker gemeentebeleid

...verandert
Gewone bedrijven, die ook heel bijzonder zijn

...regelt
Collectieve VUT- en prépensioenregelingen worden individuele regelingen

...verhuist
'Verhuisbereidheid ondernemers in Breda vele malen groter dan elders in ons land'

...realiseert
HEJA Project- ontwikkeling gaat voor mooie projecten

...ontwikkelt
Nieuwbouwprojecten bieden volop kansen aan het MKB

...huisvest
Twee opmerkelijke nieuwbouw- projecten in Oosterhout

...vestigt
Gunstig vestigings- klimaat in West-Brabant