In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
De Block
Tivoli Oudenbosch
White Products B.V.
K&D Spuitservices
Aannemersbedrijf van Agtmaal B.V.
Coby International Fair Support
M.Y. Cartons B.V.
Kendrion Van Niftrik B.V.
Rabobank Zuidwesthoek
Hydrohoist B.V.
Rabobank Steenbergen
Transport Partners B.V.
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Wesdorp & Van Geel Assurantiën B.V
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Techniek om de hoek: Akkermans Techniek Steenbergen B.V.

Wat ooit begon als eenmansbedrijfje in een klein schuurtje, groeide uit tot een bloeiende technische groothandel met zo'n 350 medewerkers, verspreid over 16 filialen.


Johan van der Aarssen

André van der Peijl stond aan de basis van deze succesvolle onderneming, die door hem in 1940 opgericht is. 'Vraag het maar aan Van der Peijl,' werd al snel een veelgehoorde kreet. Grote veranderingen hebben plaatsgevonden door de jaren heen, maar bovenstaand motto is intact gebleven. 'Wie techniek zegt, zegt Van der Peijl Groep.' Begin jaren '50 kwamen zijn zoons Johan, Cees en later Henk het bedrijf versterken. De derde generatie met de drie neven Rob, René en Arthur staat inmiddels alweer een tijd aan het roer.

Fijnmazig netwerk
Van der Peijl is uitgegroeid van een lokale handelsfirma naar een regionaal opererende keten van technische groothandels. Deskundige medewerkers, total supply door zeer breed assortiment, gerenommeerde topmerken, 125.000 artikelen uit voorraad leverbaar, eigen servicewerkplaatsen en een 24-uurs service vormen de basis van deze succesvolle onderneming. In de afgelopen jaren zijn er heel wat bedrijven ondergebracht in de Van der Peijl Groep. Met de huidige 16 filialen heeft Van der Peijl een zeer fijnmazig netwerk, waarmee geheel Zeeland en West-Brabant wordt bediend.

Technisch kruidenier
Diverse vestigingen zijn in de loop der jaren onder de Van der Peijl vlag gaan werken. Om op industrieel gebied de gewenste schaalgrootte en de benodigde synergie-effecten te kunnen bereiken (en daarnaast het werkgebied met West-Brabant uit te breiden), werd in 1997 de Akkermans Groep overgenomen. Door perfect aansluitende handelspakketten en werkgebieden vormen beide groepen een ideale combinatie. "De functie die de 16 bedrijven van de Van der Peijl Groep hebben in de markt, kan worden vergeleken met die van een 'technisch kruidenier,'" laat Rob van der Peijl weten.

Brabantse gemoedelijkheid
Ook Akkermans Techniek Steenbergen B.V. laat zich het best als technisch kruidenier omschrijven, maar dan wel in de breedste zin van het woord, dus van de kleinste schroefjes en veertjes tot aan de grotere machines. Dit Steenbergs bedrijf dat uitstekend gedijt bij de zo typisch Brabantse gemoedelijkheid, bedient ­ met een 17tal medewerkers, waaronder Johan van der Aarssen in de functie van bedrijfsleider ­ al sinds jaar en dag op perfecte wijze de lokale markt. Rob van der Peijl: "Evenals de drie Van der Peijl vestigingen in Goes, Middelburg en Terneuzen, is ook dit bedrijf in staat alles te leveren voor zowel de industrie als de automobielsector. Het feit dat wij industrie en automotive aan elkaar koppelen ­ met als link daartussen het gereedschap ­ is trouwens vrij uniek in Nederland."

One-stop shop
Het serviceniveau is bij Akkermans ­ evenals de overige 15 bedrijven ­ van een ongekend hoog niveau. Twee maal daags worden klanten met eigen routediensten bezorgd. Ook onderhoud en revisie behoren tot het standaardaanbod. Naast de winkel heeft Akkermans eveneens een eigen werkplaats met een aantal zeer deskundige monteurs. De service houdt bovendien niet op als de werkdag voorbij is. Door het aanbieden van een volledig technisch assortiment ­ U kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden. ­ profileert dit bedrijf zich als een echte one-stop shop. En met 16 bedrijven ­ verspreid over de diverse regio's ­ die opgenomen zijn in de Van der Peijl Groep gaat de kreet 'Techniek-om-de-hoek' ook nog eens volledig op.

Meer informatie
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Pr. Reinierstraat 16
Postbus 53
4650 AB Steenbergen
Tel: 0167 - 564052
Fax: 0167 - 566792
E-mail: steenbergen@techniek.nl
Internet: www.techniek.nl


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort