In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Combinatie van denken en voelen in balans

Vitaliteitscentrum Magma ziet zich voor werkgevers als een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Naast de traditionele Arbo-dienst kunnen Will en Karel Mullaert werknemers preventief begeleiden, maar ook bij uitval door ziekte kan er een beroep worden gedaan op het duo. Het ultieme doel van het echtpaar is om bij hun cliënten de combinatie van denken en voelen in balans te brengen.

Will Mullaert in de slag met echtgenoot Karel.

"Een jaar of vijf geleden ben ik in aanraking gekomen met NEI. Dat staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een methode om informatie te krijgen uit onze diepste herinnering. Ik ben heel impulsief de opleiding gaan volgen en al vlug volgden andere opleidingen zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Reiki Master en NSR (Neuro Stress Relaese). Intussen zijn we met veel enthousiasme van start gegaan met ons centrum.

"De maatschappij verandert en mensen hebben steeds meer behoefte aan tijd en aandacht op een andere manier. Wij kunnen hun die bieden," aldus echtgenoot Karel Mullaert. "Het moet echter wel heel duidelijk zijn dat wij ons centrum als een aanvulling zien op de reguliere gezondheidszorg. Wij zijn geen huisarts of specialist, maar kunnen wel sterk zijn in de combinatie van reguliere en alternatieve gezondheidszorg," zegt Will die naast de praktijk nog steeds actief is als verpleegkundige. "Wat wij zeker willen vermijden, is dat men ons centrum als zweverig ziet. Wij staan echt met twee benen op de grond en het enige wat wij doen is, met onze verschillende methodes, de innerlijke kracht van mensen aanspreken. Met de alternatieve technieken is men in staat snel de oorzaak van een ziekte of probleem te achterhalen. Ondersteuning wordt daarnaast geboden met producten op natuurlijke basis.

Plan van aanpak
"Ik vind een 'klik' tussen mij en de cliënt heel belangrijk. Als het niet goed klikt, krijgt de cliënt ook geen goed gevoel en wordt niet het optimale resultaat bereikt. Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen, want we moeten samen naar dat resultaat werken. De sfeer in de behandelruimte is open en biedt uitzicht op een natuurlijke omgeving. "Je kunt je hier op je gemak voelen en daardoor krijg je de warmte die je nodig hebt. Heel veel mensen hebben een tekort aan warmte," weet haar echtgenoot. Vitaliteitscentrum Magma gaat uit van de uniciteit van ieder mens. Iedereen is uniek en dat wordt verwerkt in het individuele plan van aanpak. "Ons centrum ontleent haar naam aan het binnenste van de aarde met al haar oerkracht. Wij weten dat iedereen een oerkracht in zich heeft, maar dat deze niet of nauwelijks wordt gebruikt. Lichaam en geest vormen een éénheid en beïnvloeden elkaar," aldus Will.

Doelstellingen
Het echtpaar heeft enthousiasme volop, maar wat kunnen werkgevers met deze diensten? "Elke werkgever wil medewerkers die zo min mogelijk ziek zijn. Wij bieden in samenwerking met Arbo-arts, huisarts en zieke medewerker ondersteuning om sneller tot werkhervatting te komen," vertelt Karel. Er wordt door het echtpaar ook verder gekeken dan enkel een snelle werkhervatting. Men zoekt naar de diepere oorzaken van de arbeidsongeschiktheid. "De doelstellingen van werknemer en werkgever sluiten niet altijd op elkaar aan.

Neem als voorbeeld een werknemer die minder uren wil werken. Het kan best zijn dat werknemers daar tegenaan hikken, om dat hun baas te vragen en zich daardoor onbewust niet lekker voelen in hun werk. Ik probeer die oorzaken te achterhalen," aldus Will. De resultaten van Vitaliteitscentrum Magma zijn positief te noemen. Er hebben al verschillende cliënten vanuit een WAO-situatie hun werk weer kunnen hervatten. Diverse cliënten hebben positieve resultaten gemeld, zoals meer inzicht in eigen handelen gekregen. Dit heeft als resultaat een betere balans in werk en welzijn.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas