In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert
Beste ondernemers,
P. van der Velden
Burgemeester
gemeente BredaBreda is een bedrijvige stad. Dat wist ik al, maar na mijn eerste maanden als burgemeester twijfel ik hier geen moment meer aan. Inmiddels heb ik met vele Bredanaars mogen kennismaken, waaronder zeer veel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Breda is een stad voor ondernemers. Hoewel de Economische Barometer iets minder gunstig weer aangeeft, bleek onlangs uit een onderzoek van Elsevier, dat Breda in de top vijf staat van de Nederlandse steden die zich het best door de economische recessie weten te slaan.

Drie onderdelen van samenwerking vind ik vooral belangrijk om het bedrijfsleven te ondersteunen in hun streven de concurrentiekracht te verbeteren:

Samenwerking
Het ministerie van Economische Zaken zet in haar nieuwe nota 'Pieken in de Delta' in op een kansenbeleid. In onze regio zijn procesindustrie en logistiek de dominante sectoren. Sectoren die we moeten koesteren als economische basis voor dit gebied. Belangrijk daarbij is dat alle actoren in deze regio samenwerken om dit vorm te geven. Te beginnen met intensieve bestuurlijke samenwerking, iets waar de stad Breda nadrukkelijk aan wil meewerken. En ook u als bedrijfsleven zult - willen we daadwerkelijk iets realiseren - uw bijdrage moeten leveren.

Innovatie/creativiteit
Ondernemers die concurrerend willen blijven, moeten vernieuwen. En daarvoor is kennis nodig. Om de innovatiekracht van het bedrijfsleven te verbeteren, zijn er tal van landelijke en regionale initiatieven genomen. Ook de gemeente Breda beraadt zich over innovatie en haar rol hierin. De gemeente kan de innovatie voor het bedrijfsleven echter niet verzinnen; dat is een taak voor het bedrijfsleven zelf. Wel kan de gemeente een dusdanige structuur opzetten, zodat innovatieve ideeën uit het bedrijfsleven optimaal ondersteund en gefaciliteerd worden.

Breda doet het goed
Een belangrijk hulpmiddel om kwaliteiten daadwerkelijk om te kunnen zetten in prestaties, is je kwaliteiten en successen goed te communiceren. Het Bredase bedrijfsleven kan daarbij een fantastische ambassadeursrol vervullen.

De veerkracht van het bedrijfsleven hier in stad en regio geeft goede hoop voor de toekomst. Een toekomst waar het gemeentebestuur de stad graag goed voor uitrust, zoals blijkt uit de vele grote projecten die in Breda op stapel staan. Van Teteringen tot Bavelse Berg, van de Nieuwe Mark tot Via Breda en van herstructurering in Heuvel en Noord-Oost tot herontwikkeling van fabrieksterreinen of het brandweercomplex aan de Slingerweg, nu bekend als 'Triple O'.

Breda biedt de komende jaren uitdagingen te over. Samen met u zorgen we ervoor dat Breda een fantastische stad is en blijft. Een stad met een geweldig sterke positie in de regio, een stad ook met Europese ambities én potenties.

Ik wens u voor het komende jaar gezonde ambities, nuchtere Hollandse ondernemersgeest en succes binnen en ook buiten onze grenzen.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas