In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert
Roosendaal in het jaar 2005
dr. Jan Pelle
Wethouder
gemeente Roosendaal
Namens het gemeentebestuur van Roosendaal breng ik de lezer van "de ondernemer" graag de beste wensen over voor het nieuwe jaar.

Voor Roosendaal zal 2005 een jaar van daden, van ondernemen worden. De voornemens die we een jaar geleden maakten zijn omgezet in concrete plannen en we kunnen dit jaar met die plannen aan de slag of we kunnen de plannen die gestart zijn ook afronden.

Het afgelopen jaar werden de eerste nieuwe woningen van Zwanehof opgeleverd, het nieuwe gezicht van de wijk Kalsdonk. Volgend jaar gaat dat project gestaag door. In 2005 zullen ook de eerste woningen van het plan de Landerije worden opgeleverd, de mooie nieuwbouwwijk in Laagveld. En er is ook begonnen met het bouwrijpmaken van het bedrijvenpark Borchwerf, waar in 2005 de eerste bedrijven hun nieuwbouwplannen gaan realiseren. Op vele andere plaatsen in onze gemeente wordt er gesloopt en gebouwd. We willen ook starten met de herstructurering van Majoppeveld.

Soms kan een bouwplanontwikkeling heel erg snel gaan. Vorig jaar rond de jaarwisseling had er bijna nog niemand van een Factory Outlet Center gehoord, nu wordt er al daadwerkelijk een gerealiseerd gebouwd aan de westzijde van de stad.

Het toont maar aan hoe snel alles kan veranderen in positieve en negatieve zin. Helaas heeft het vorige jaar voor inwoners van Roosendaal ook minder prettige zaken teweeg gebracht. Mensen verloren soms volledig onverwacht hun baan en werden werkloos. Hopelijk blijft dat u allen in het komend jaar bespaard. Hopelijk wordt 2005 een jaar van herstel en zullen de mensen die nu geen werk hebben toch weer aan de slag kunnen.

Want bij mij staan voldoende werkgelegenheid en het terugdringen van de werkloosheid bovenaan op mijn lijstje. De economie vertoont voorzichtig tekenen van herstel en de kansen voor Roosendaal om daarvan te profiteren zijn volop aanwezig. Ik hoop dat we met vereende krachten, gemeente en ondernemers iedereen werk op maat kunnen aanbieden.

Ik zou 2005 ook graag willen zien als het jaar dat Roosendaal en de Roosendaler aan de slag gaan met het imago dat men over de stad heeft. Van de lokale overheid mag politiek ondernemerschap worden verwacht, maar successen boek je nooit alleen. Daar hebben we de ondernemers en de inwoners voor nodig. We moet en er trots op blijven of worden dat we in Roosendaal wonen en dat we samen in staat zijn om veel mooie dingen te organiseren.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas