In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert
Oosterhout staat duidelijk op de economische kaart
Yves de Boer
Wethouder Economische Zaken
gemeente Oosterhout
Het jaar 2004 stond volop in het teken van duurzaam ondernemerschap en samenwerking. Steeds vaker zien ondernemers en gemeente het gezamenlijk belang van een duurzaam bloeiend bedrijventerrein. Doordat ondernemers en gemeente elkaar steeds beter leren kennen, verloopt de onderlinge samenwerking steeds makkelijker en daarmee kunnen allerhande voordelen behaald worden. De start van de revitalisering van het meer dan vijftig jaar oude bedrijventerrein Vijf Eiken in 2004 is daarvan een fraai voorbeeld. In 2005 start de invoering van het parkmanagement op industrieterrein Weststad.

Zeer onlangs won een Oosterhoutse onderneming de Brabantse Economieprijs 2004. Het bedrijf was er het best in geslaagd om product- en marktinnovatie met elkaar te verbinden. Met de toekenning van die prijs is weer duidelijk geworden dat de Oosterhoutse bedrijvigheid beschikt over een ruime portie innovatieve kracht. En die innovatieve kracht is nodig om succesvol te kunnen opereren wanneer het economisch tegenzit. Niet voor niets gaat het Oosterhout economische redelijk voor de wind ondanks het gure economische klimaat waar we de laatste jaren mee te maken hebben. Daar mogen we best trots op zijn.

Ook voor de komende tijd hoop ik als vertegenwoordiger van het college en als wethouder van Economische Zaken verder te mogen bouwen aan een Ondernemend Oosterhout. In 2004 hebben we, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, gewerkt aan een nota Economisch Beleid. Het bruist van de ideeën, maar die moeten ook uitgevoerd worden. In 2005 gaan we dan ook werken aan de uitvoering van het economisch actieplan.

We willen de economische positie in Oosterhout verder versterken door het aantrekken van nieuwe, interessante bedrijven en daar waar mogelijk bestaande bedrijven uitbreidingsmogelijkheden te bieden. We hebben genoeg te bieden: een goede bereikbaarheid via snelwegen, maar ook via het water.

De andere sector die ik wil noemen is de toeristische sector. Een zeker niet onbelangrijke sector gezien de vele jachthavens, watersportvoorzieningen en campings. Er ligt een mooie uitdaging voor de sector in het nieuwe jaar. De verdere ontwikkeling en invulling van het Havenfront in Willemstad en Moerdijk. Een kans om de haven- en watersportfunctie in onze gemeente verder uit te breiden. Hierbij spelen onze historische kernen en forten een belangrijke rol.

Ook 2005 belooft weer een interessant jaar te worden voor Ondernemend Oosterhout. Van hieruit wil ik ondernemers en bedrijven hartelijk danken voor de prettige samenwerking in 2004 en wens ik iedereen een ondernemend en succesvol 2005!


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas