In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Het kerstpakket anno 2005
Perfection Automatiseringen
Perfection Automatiseringen en Exact
Tiscali Business
'MKB kan veel meer profijt trekken van Internet'
Bouwkundig Buro Coppens
"Stille motor" Achter grote bouwprojecten
Kappa Oudenbosch
Maatwerk in verpakkingsoplossingen
Heijboer Transport BV
Veilig naar de plaats van bestemming
Transport Van Overveld
Dagelijks naar Zuid-Europa
Schiefer Signaal & Speciaallampen
Hèt adres voor al uw lampen
!GO People
Young Experts slaat brug tussen studie en werk


Bouwkundig Buro Coppens:
'Stille motor' achter grote bouwprojecten

Hoewel Bouwkundig Buro Coppens uit Etten-Leur al 14 jaar actief is in de bouwwereld en voor de grootste opdrachtgevers van Nederland werkt, heeft menigeen nog nooit van dit adviesbureau gehoord.
Reden hiervan is, dat zij bij het vervullen van hun taken, zich presenteren als vertegenwoordiger van de opdrachtgever en daarom onder die naam opereren.


Kantoorpand Klaverblad Verzekeringen te Zoetermeer;

Dit is prettig voor de opdrachtgevers, maar het logische gevolg is dat het niet ten goede komt voor hun naamsbekendheid. Toch bestaat het bureau uit 25 werknemers, waardoor zij zich in deze sector tot de middelgrote bureaus mogen rekenen.

Als Coppens echter in contact komt met nieuwe partijen en er worden referentieprojecten genoemd, ontstaat bij de gesprekspartner al snel een reactie van herkenning. Er wordt ook slechts op kleine schaal actie ondernomen voor promotie, reden hiervoor is terug te vinden in het feit dat Bouwkundig Buro Coppens, meestal bij dezelfde opdrachtgevers opnieuw gevraagd wordt voor nieuwe bouwprojecten. Hierbij geldt zeker het credo: "kwaliteit verkoopt zichzelf". Dat betekent niet dat er niet aan de weg getimmerd wordt binnen Bouwkundig Buro Coppens. De afgelopen jaren is het dienstenpakket aanzienlijk uitgebreid.

Doordat het pakket zo uitgebreid is (een opsomming hiervan volgt hierna) geeft het een beter beeld als er gekeken wordt naar de disciplines en de verschillende stadia waarin Bouwkundig Buro Coppens opereert.

Zij levert projectmanagers en -leiders, directievoerders, opzichters en tekenaars voor zowel de nieuw- als verbouw van utiliteits- en woningbouw waarbij de werkzaamheden voornamelijk in de uitvoeringsfase liggen maar ook de voorbereidings- en nazorgfase speelt een belangrijke rol. De werkzaamheden die Bouwkundig Buro Coppens momenteel kan verrichten zijn: haalbaarheidsonderzoekrapporten opstellen, projectleiding in de voorbereidingsfase, het opstellen van kostenramingen van schetsfase tot besteksfase, het vervaardigen van programma's van eisen en bestekken, zowel bouwkundig als installaties, het technisch uitwerken van ontwerpen (tekeningen en berekeningen ten behoeve van bouwvergunning en aanbesteding), directievoering en leveren toezicht tijdens de uitvoering van het bouwproject en het opstellen van Meerjaren Onderhoudsplanningen. Deze taken worden vooral uitgevoerd voor ontwikkelaars, beleggers, woningstichtingen en overheidsinstellingen.

Maar ook voor particulieren is het bureau actief, daarbij kun je zoal denken aan: het uitvoeren van een Bouwtechno Keuring (voordat iemand een huis aankoopt), het doen van opleveringen, het opstellen van schaderapporten, het adviseren bij conflicten met aannemers. Ook in opdracht van de vereniging Eigen Woning uit Etten-Leur worden dergelijke taken verricht en menig makelaar schakelt Bouwkundig Buro Coppens in.

Tegenwoordig biedt het bureau ook aan opdrachtgevers de mogelijkheid om alle advieswerkzaamheden voor verantwoording van Bouwkundig Buro Coppens en voor vaste som uit te laten voeren. Deze redelijk unieke formule heet Total Engineering. Architect, adviseur installatie en constructeur werken dan in opdracht van Bouwkundig Buro Coppens.

De opdrachtgevers waarvoor Bouwkundig Buro Coppens werkt, zijn bekende partijen, zowel lokaal als nationaal. Enkele voorbeelden van plaatselijke opdrachtgevers zijn: Gemeente Etten-Leur, Woonstichting Etten-Leur, Life Style Center Miranda Pertijs (heet nu: Trivium Sport), Fri Jado, Restaurant de Zwaan. Meer nationaal opererende opdrachtgevers zijn ondermeer: Wereldhave, ING Real Estate, Bouwfonds MAB, Vendex KBB, Laurus, Lidl, Philips Pensioenfondsen, Amvest, Interpolis Pensioenen, Rijksgebouwendienst, Hema en William Properties. Het portfolio van Bouwkundig Buro Coppens spreekt boekdelen. Ook in uw directe omgeving zijn ze actief geweest. De projecten waarvoor Coppens in deze regio diensten heeft verleend zijn bijvoorbeeld: winkelcentrumdeel van Wereldhave, appartementen Torenpad voor Woonstichting Etten-Leur, distributiecentrum Lidl op Vosdonk en appartementen Brandsehof in de Keen. Er zijn eigenlijk teveel projecten in Nederland uitgevoerd om op te noemen, maar enkele spraakmakende zijn: Heineken Music Hall, Millenium Toren in Rotterdam, winkelcentrum Piazza in Eindhoven, hoofdkantoor IBM Amsterdam (40.000 m²), hoofdkantoor Klaverblad verzekeringen Zoetermeer (35.000 m²), diverse bouwwerken voor universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Delft, hoogste woontoren van Nederland Westpoint te Tilburg.

Kortom Bouwkundig Buro Coppens kan met trots terug kijken op tevreden klanten, waarvoor zij vandaag de dag nog steeds hun prestaties mogen leveren. Omdat het bedrijf nog steeds groeiende is, zijn zij momenteel ook op zoek naar nieuwe collega's. Het gaat om de functies projectleider en opzichter. Sollicitaties kunt u sturen naar het onder genoemde adres. Als u nog meer te weten wilt komen van dit bureau kunt u ook contact opnemen of hun website bezoeken:


Hoge Neerstraat 15
4873 LM Etten-Leur
Tel: 076 - 503 5265
Fax: 076 - 503 4643
E-mail: info@bbcoppens.nl
Internet: www.bouwkundigburocoppens.com


...bedenkt
Nieuwe ideeën belangrijk voor goed ondernemerschap

...onderneemt
Het bedrijf voortzetten

...innoveert
Zonder smokkelaars geen innovatie

...presenteert
Syntens presenteert interactief programma

...start
Meer dan alleen een inschrijving

...verheldert
Feedback nuttig

...adviseert
Startersdag op 5 november

...viert
5 jaar de Ondernemer

...verkoopt
Voorbereiding bepaalt succesvolle verkoop

...vertelt
Goed relatiebestand is goud waard

...verwacht
600 Deelnemers verwacht op het Regionaal Ondernemers Congres in Breda

...netwerkt
Tevreden medewerkers, tevreden klanten

...inspireert
Inspirerende aansprekende topondernemers

...durft
Risico's nemen, meer bereiken

...streeft
Groei als doelstelling gevaarlijk

...beweegt
Etten-Leur blijft in beweging

...plant
Etten-Leur in kaart gebracht

...bruist
Etten-Leur bruist!

...vertelt
Wereldwijze ondernemersvoorzitter

...spreekt
In 't kort

...rijdt
Corvette, Opel Astra en Toyota Avensis

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...bouwt
Rolverdeling bouw op de schop

...verhuist
Dynamiek onder bedrijfsruimtegebruikers

...vraagt
Actuele kantoor- en bedrijfsruimtevraag stijgt