In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Columns
Roland Staden
Barend Hohmann
Dimitri Duine
Mr. W.H.G. van Baarle
Jan Vermunt
Alles kan en alles moet kunnen
Barend Hohmann
SiteSupport Online Communicatie




Hij is overtuigd van zijn eigen gelijk, heeft een hartgrondige hekel aan regeltjes, overheden, multinationals en is niet te beroerd om overal en altijd luidruchtig kritiek te leveren op alles wat hem niet bevalt. We kennen allemaal wel zo iemand, kun je mee lachen!

Online ligt dat anders. Dan lijkt het alsof de hele wereld uit dit soort types bestaat. Niet in de laatste plaats omdat er op het web anoniem en ongecensureerd gepubliceerd kan worden. Wel zorgen dat je nog harder schreeuwt en vloekt dan de rest, anders heeft het geen effect.

Om zware discussies over de vrijheid van meningsuiting te ontlopen (geef me een hele pagina, dan kom ik daar graag nog eens op terug) liever een concreet voorbeeld van de anarchistische inslag van de gemiddelde websurfer. Downloaden van muziek, films en software. Alles kan en alles moet kunnen. Maar uiteindelijk loopt dit fout af. Want al zijn CD's te duur, al zijn Hollywood, de BUMA en Bill Gates nog zo fout, downloaden zonder te betalen is gewoon verkeerd. Met dank aan de techniek kan er echter niemand gepakt worden. En daar wordt door de online anarchisten volop misbruik van gemaakt. Inclusief luid kabaal dat ze in hun recht staan. Pogingen om de diefstal een halt toe te roepen worden zelfs openlijk gesaboteerd. Vergelijk het met een roofoverval waarbij alle getuigen met een big smile tegen de politie verklaren 'ik heb niets gezien en je krijgt ze lekker toch niet te pakken'. Prachtige initiatieven als iTunes worden afgekraakt met 'ja maar daar is het nog steeds niet gratis'. Resultaat van dit alles is dat we straks met extra strenge wetten en hoge straffen opgescheept zitten, inclusief Big Brothers en censuur. Met dank aan de anarchisten in cyberspace.

Alles kan en alles moet kunnen. Dat principe houden we alleen vol wanneer daar niet continu misbruik van gemaakt wordt. Kan dat nog bij het lijstje goede voornemens?




...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas