In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Vive La Vie Producties
RSD warehousing BV
Lucas Logistics
Seaport Moerdijk Stevedoring BV - Van Uden Forest Products BV
Holleman's Transportbedrijf BV
Den Hartogh Storage Terminals
Tibbett & Britten Benelux
Berging en transport Henk van Geloven BV Etten-Leur
Peters BV - Asto BV
Mammoet road cargo BV
European Distribution Centre Roosendaal BV
Nouwens Transport Breda BV
Partners in logistiek

"Ons streven is een partnership met bedrijven aan te gaan, waarin wij onze kennis en expertise aanwenden om nieuwe concepten op het gebied van transport - in de breedste zin van het woord - te ontwikkelen. Hiervoor hebben wij een team van louter vakmensen, een hoogstaand IT-netwerk en informatiesystemen, gebaseerd op de laatste technologie ter beschikking."


Van Uden is al sinds jaar en dag een zeer sterke speler op de transportmarkt en neemt hierin - zoals blijkt uit bovenstaand 'mission statement' - niet alleen het vervoer en aanverwante activiteiten voor zijn rekening, maar is vooral ook zeer sterk in de ontwikkeling van projecten. Met een bedrijfshistorie die inmiddels meer dan 150 jaar bestrijkt, ruim 900 man aan personeel, vestigingen in zowel binnen- als buitenland en niet te vergeten een hele reeks aan activiteiten op zijn conto, heeft hij een prominente plaats in ons land ingenomen.

Brabantse vestigingen
De vele activiteiten die Van Uden ontplooit zijn onder te brengen in een drietal divisies, te weten: logistiek, maritiem en havens. Een omvangrijke tak hierbinnen is Van Uden Food-express BV, met zijn 450 werknemers en 250 wagens, die dagelijks de Nederlandse supermarkten bedienen. De twee Brabantse vestigingen - Seaport Moerdijk Stevedoring BV en Van Uden Forest Products BV - waren ÈÈn van de eerste bedrijven op industrieterrein Moerdijk. Hier werken momenteel zo'n 60 personen.

HUB centre
Seaport Moerdijk Stevedoring BV is het stuwadoorsbedrijf, dat de op- en overslag van goederen voor zijn rekening neemt. Het bijzondere van deze terminal is, dat hij quatro-modaal is. Met andere woorden: zowel vervoer over zee als binnenlands vervoer over water, weg en spoor is mogelijk. Joop Helms, algemeen directeur van de divisie Moerdijk: "Hiermee kunnen wij in de toekomst de functie van 'HUB centre' gaan vervullen. Wij fungeren dan als een vooruitgeschoven post voor Rotterdam en Antwerpen. Je komt hier aan met je containers en deze brengen wij via water of spoor naar de plaats van bestemming." Temeer daar de wegen letterlijk dichtslibben, wordt er voor de nabije toekomst een enorme aanwas van vervoer over water verwacht. Seaport Moerdijk Stevedoring BV heeft dan ook het plan opgevat trailers - roll on roll off; trailers rijden op een voertuig - de Rijn op te sturen.

Spoorterminal
Hiernaast streeft het bedrijf er ook na de spoorterminal die zich op de Terminal bevindt nieuw leven in te blazen. Joop: "Deze spoorterminal die toentertijd door het havenschap Moerdijk en Van Uden ontwikkeld is, wordt nagenoeg niet gebruikt, hetgeen een gemiste kans is, temeer daar hij met gemeenschapsgeld betaald is en ook nog eens aanzienlijk vriendelijker voor het milieu is." Momenteel bevindt Seaport Moerdijk Stevedoring BV zich al in een ver stadium in de ontwikkeling van dit spoor en worden er dagelijkse shuttles naar Rotterdam aangeboden. Naast de centrale ligging van Moerdijk, ligt er nog een ander belangrijk aspect aan de keuze van deze divisie ten opzichte van een van de collega-terminals ten grondslag. Moerdijk beschikt namelijk over de langste en best geoutilleerde terminal, die bovendien voorzien is van de meest geavanceerde technieken.

Opslag van hout
Ook op dit industrieterrein bevindt zich Van Uden Forest Products BV. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de opslag van hout. Bijna 400 klanten telt Van Uden Forest Products BV voor wie hij de langdurige - of soms juist zeer kortstondige - opslag doet en het vervolgens als fijnmazige distributie vervoert naar zijn klanten in voornamelijk Nederland en Duitsland. Ook keuren en het verrichten van vochtmetingen en kwaliteitsmetingen kan het bedrijf voor zijn rekening nemen. Zo wil het bedrijf zich meer gaan richten op het gebied van de barcodering. Joop: "Een product is dan hier al van een barcode voorzien en kan dan zo in de doe-het-zelfzaken in de schappen gezet worden.

Just-in-time delivery
Beide bedrijven hebben de intentie de komende jaren gestaag door te groeien. Een verandering van langdurige opslag naar vooruitgeschoven just-in-time delivery hebben zij hierbinnen voor ogen. Een flexibele houding, een gezonde teamgeest en vakmanschap zijn uiteraard onontbeerlijk om op al deze terreinen in de absolute top mee te kunnen. Volgens Tijs Konijnenberg - manager sales & marketing - ligt hier dan ook de grote kracht van het bedrijf. "In principe hebben wij alleen maar mensen in dienst die alles kunnen, die overal inzetbaar zijn." "En bovendien beschikken zij nog over een echt arbeiderselan," valt Joop hem bij.

Meer informatie
Seaport Moerdijk Stevedoring BV
Graanweg 19
4782 PP Moerdijk
Tel: 0168 - 334270
Fax: 0168 - 381193
Email: stevedoringmoerdijk@van-uden.nl
Website: www.van-uden.nl

Van Uden Forest Products BV
Zeehavenweg 22
4761 RX Zevenbergen
Tel 0168-386900
Fax 0168-386901
Email: forest@van-uden.nl
Website: www.van-uden.nl


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden