In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Vive La Vie Producties
RSD warehousing BV
Lucas Logistics
Seaport Moerdijk Stevedoring BV - Van Uden Forest Products BV
Holleman's Transportbedrijf BV
Den Hartogh Storage Terminals
Tibbett & Britten Benelux
Berging en transport Henk van Geloven BV Etten-Leur
Peters BV - Asto BV
Mammoet road cargo BV
European Distribution Centre Roosendaal BV
Nouwens Transport Breda BV
Den Hartogh Storage Terminals
Uw creatieve partner in logistieke service

Er zijn maar weinig bedrijven, die alle onderdelen uit de logistieke keten voor hun rekening kunnen nemen. Alleen daarin onderscheidt Den Hartogh Logistics zich al van hen. Voeg daar dan ook nog de vele specialismen aan toe en de uitroep van Rien van Dop - directeur van Den Hartogh Storage Terminals - "Een blauwdruk van dit bedrijf is in heel Nederland niet terug te vinden!" is volkomen gerechtvaardigd.


Door de jaren heen is Den Hartogh Logistics veranderd van een transportbedrijf in een sterke logistieke dienstverlener. Begin vorige eeuw is het bedrijf voortgekomen uit een drogisterij, die zelf het vervoer van de artikelen voor haar rekening nam. Hieruit is een transportbedrijf ontstaan, dat na de oorlog is uitgegroeid tot een bode- en lijndienst. In de daaropvolgende jaren zijn het ongeregeld en internationaal vervoer hieraan toegevoegd. Vanaf de jaren '70 is het bedrijf zich steeds meer gaan specialiseren in het tankvervoer. Flinke investeringen op dit terrein hebben het bedrijf geen windeieren gelegd, aangezien Den Hartogh Logistics - met buitenlandse vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Polen, Spanje en Zwitserland - zich al sinds jaar en dag positioneert als een top 10 speler van Europa.

Op- en overslag
Den Hartogh Logistics wordt gekenmerkt door een viertal business units - het vervoer van zowel droge als vloeibare producten, op- en overslag en het reinigen van tankwagens en tankcontainer - die ook op verschillende plaatsen in Nederland vertegenwoordigd zijn. In deze regio heeft het bedrijf sinds 1990 een vestiging op industrieterrein Moerdijk. Den Hartogh Storage Terminals is gespecialiseerd in de op- en overslag van zowel droge als vloeibare producten. Hiernaast is het bedrijf in staat een flink aantal nevenactiviteiten voor zijn rekening te nemen, zoals het inklaren van de goederen, merken, neutraliseren, verpakken, tollen etcetera. Ongeveer 40 personen zijn hier werkzaam, waar gemiddeld 50 voertuigbewegingen per dag, meerdere schepen per maand en in de toekomst ook spoorketelwagens plaatsvinden. Alle noodzakelijke vervoersmodaliteiten zijn dus aanwezig.

Ruime milieuvergunning
Rond de afgelopen jaarwisseling zijn de handtekeningen gezet voor de bouw van een tankcontainer terminal. Hiermee kan het bedrijf met weg- en spooraansluiting tankcontainers aan- en afvoeren, tijdelijk opslaan, aanvullende activiteiten als verwarmen of koelen verrichten en ze tenslotte verschepen vanuit Moerdijk. Afgelopen week is deze terminal in gebruik genomen. Daar het bedrijf zich voornamelijk op het terrein van de gevaarlijke stoffen begeeft, stelt de wet heel wat vergunningen verplicht. Maar weinig bedrijven in dit land hebben de beschikking over zo'n ruime milieuvergunning als Den Hartogh Storage Terminals. Nog meer veranderingen - waarvoor ook weer de nodige vergunningen afgegeven moeten worden - staan er de komende jaren op stapel. Op het terrein ligt nog ongeveer 4.5 hectare aan verdere invulling voor onder andere een uitbreiding van de tankopslag, met name gericht op het langdurige contract met een Chinese partner. Ook zullen er een tweetal loodsen - een distributieloods en een aparte plaats voor de tollingactiviteiten (zoals mengen, homogeniseren, blenden en kleuren) - bijgebouwd gaan worden. Hiernaast bestaan er tevens plannen een geheel nieuw kantoorgebouw neer te zetten.

Uniek
Er zit dus nog heel wat in de koker van deze logistieke dienstverlener, die zichzelf tot doel heeft gesteld uniek te zijn, wat al blijkt uit de grote mate van creativiteit in de ontwikkeling van nieuwe ideeën om klanten zoveel mogelijk activiteiten uit handen te nemen. Het bedrijf profileert zich dan ook niet voor niets als 'Uw creatieve partner in logistieke service!'

Meer informatie
Den Hartogh
Storage Terminals
Middenweg 30
Postbus 6056
4780 LJ Moerdijk
Email: storageterminals@denhartogh.com
Website: www.denhartogh.com


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden