In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Vive La Vie Producties
RSD warehousing BV
Lucas Logistics
Seaport Moerdijk Stevedoring BV - Van Uden Forest Products BV
Holleman's Transportbedrijf BV
Den Hartogh Storage Terminals
Tibbett & Britten Benelux
Berging en transport Henk van Geloven BV Etten-Leur
Peters BV - Asto BV
Mammoet road cargo BV
European Distribution Centre Roosendaal BV
Nouwens Transport Breda BV
Nouwens Transport Breda BV
Sneltransport naar internationale bestemmingen

Nouwens Transport Breda BV is een transportbedrijf gespecialiseerd in sneltransporten en koeriersdiensten naar binnen- en buitenland. Directeur Dennis Nouwens zegt over zijn onderneming: "Perfecte kwaliteit en veelzijdig service staan bij ons voorop. De klant kan vertrouwen op een professionele afhandeling van elke vracht. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om twintig pallets grondstoffen, een kist met machineonderdelen of een enveloppe met documenten."


Frank Korsmit en Albert van den Brink bij het pand in aanbouw in Raamsdonkveer

Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan sneltransport tot in alle hoeken van Europa, zo ervaart Nouwens dagelijks. "We transporteren vaak hoogwaardige producten die zeer kostbaar of spoedeisend zijn. Als onze klanten deze met de reguliere groepagediensten laten vervoeren worden ze regelmatig overgeladen, waarbij de kans op schade of verlies aanwezig is. Bij ons hebben ze de garantie dat de goederen niet worden overgeladen en dat de zendingen worden geleverd door dezelfde chauffeur die ze ook heeft geladen. Elke zending is op deze manier direct te traceren, wat grote voordelen oplevert voor onze klanten". Nouwens Transport BV heeft momenteel 19 medewerkers in dienst en beschikt tevens over een aantal 'eigen rijders'. Dennis Nouwens: "Alle auto's zijn bemand door goed geschoolde, nette en vakbekwame chauffeurs met een groot verantwoordelijksgevoel. De ene keer lossen ze bij een fabriek, de andere keer bij een klant in een hotel of op een beurs. Het is dan belangrijk dat de chauffeurs zich kunnen aanpassen aan deze situaties. Op dat moment zijn zij het visitekaartje van onze opdrachtgever!". Nouwens Transport volgt technologische ontwikkelingen op de voet. Mede daardoor is de planning volledig geautomatiseerd en zijn de wagens uitgerust met de laatste technische snufjes. Zo wordt er flinke tijdwinst geboekt met een navigatiesysteem dat de chauffeur feilloos naar het adres van bestemming leidt. Verder zijn alle auto's uitgerust met een voertuigvolgsysteem. Het systeem registreert 24 uur per dag van alle voertuigen de actuele locatie en voertuiggegevens zoals rijtijd, stilstandtijd, kilometers en rijgedrag. Op kantoor ziet de planning in één oogopslag exact waar de voertuigen met lading zich bevinden. Het is zelfs mogelijk dat de klanten zélf inloggen in het planningsysteem. Dennis Nouwens: "Het tracking & tracingsysteem hebben we zelf ontwikkeld. Klanten krijgen hun eigen wachtwoord en kunnen via onze website informatie vinden over de actuele positie van de auto die hun zending vervoert." Nouwens Transport werkt continue aan verhoging van kwaliteit. Dennis Nouwens:"We verwachten over enkele maanden te beschikken over het 'Keurmerk Transport en Logistiek Nederland'. Daarnaast zijn we druk bezig met een TAPA certificering. Dit certificaat wordt aan bedrijven uitgereikt die aan de TAPA beveiligingsstandaard voldoen. Het certificaat wordt voornamelijk door onze klanten in de hi-tech industrie vereist".



Naast het sneltransport biedt Nouwens Transport tevens de mogelijkheid voor het zgn. contractvervoer. Dennis Nouwens: "Steeds meer bedrijven houden zich alleen nog maar bezig met hun 'core business'. Ze besteden de complete logistiek en het transport aan ons uit. In sommige gevallen kunnen wij zelfs het bestaande wagenpark inclusief chauffeurs overnemen. Op deze manier nemen wij een grote zorg uit handen voor zo'n bedrijf. Daarnaast hebben we de mogelijkheid goederen op te slaan in onze volledig verwarmde en beveiligde loods".

Meer informatie
Nouwens Transport
Charles Petitweg 17
4847 NW Breda
Tel: 076 - 5310734
Fax: 076 - 5731730
Website: www.nouwens.com


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden