In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Vive La Vie Producties
RSD warehousing BV
Lucas Logistics
Seaport Moerdijk Stevedoring BV - Van Uden Forest Products BV
Holleman's Transportbedrijf BV
Den Hartogh Storage Terminals
Tibbett & Britten Benelux
Berging en transport Henk van Geloven BV Etten-Leur
Peters BV - Asto BV
Mammoet road cargo BV
European Distribution Centre Roosendaal BV
Nouwens Transport Breda BV
Uw partner in alle schakels van de logistieke keten
Tibbett & Britten: Actief vanuit Breda en Oosterhout

"Steeds meer bedrijven besteden hun distributie-, opslag- en transportactiviteiten uit. Ondernemers willen zich richten op hun echte kernactiviteiten."


Frank Korsmit en Albert van den Brink bij het pand in aanbouw in Raamsdonkveer

Frank Korsmit ­ Business Unit Manager ­ geeft zijn visie op de huidige markt, waarin de trend vooral 'uitbesteden' is. Frank: "Om te kunnen overleven zullen steeds meer bedrijven zich volledig gaan richten op hun kernactiviteiten. Daarom verzorgen wij het logistieke traject van onze klanten in de levensmiddelensector. Wij bieden ze een flexibele oplossing waardoor ze zich honderd procent kunnen concentreren op hetgeen zij goed in zijn, namelijk het produceren en verhandelen van Foodproducten." Albert van den Brink, Sales Manager: "Wij kunnen een partner zijn in alle schakels van de logistieke keten; vanaf productie tot en met de levering aan de distributiecentra van de retailers en zelfs tot aan de winkel."


Eén van de grootste spelers
Tibbett & Britten levert perfecte maatwerkoplossingen voor logistieke vraagstukken van uiteenlopende bedrijven. Het van oorsprong Engelse bedrijf ­ in Groot-Brittannië één van de grootste spelers ­ opereert sinds 1993 ook in de Benelux. Het hoofdkantoor van Tibbett & Britten Benelux is gevestigd in Nieuwegein.

Transport en warehousing
Transport, opslag en distributie zijn de kernactiviteiten van Tibbett & Britten. In deze regio heeft het bedrijf twee vestigingen: in Breda en Oosterhout. Deze vestigingen van Tibbett & Britten hebben zich gespecialiseerd in transport en warehousing van levensmiddelen; banket en zoetwaren in het bijzonder. Naast het ISO 9002 certificaat hebben beide bedrijven ook al jaren de HACCP certificering. In totaal zijn er ruim 125 mensen werkzaam en dagelijks zitten er zo'n 100 voertuigen op de weg.

Miljoenen colli
Hiernaast streeft het bedrijf er ook na de spoorterminal die zich op de Terminal bevindt nieuw leven in te blazen. Joop: "Deze spoorterminal die toentertijd door het havenschap Moerdijk en Van Uden ontwikkeld is, wordt nagenoeg niet gebruikt, hetgeen een gemiste kans is, temeer daar hij met gemeenschapsgeld betaald is en ook nog eens aanzienlijk vriendelijker voor het milieu is." Momenteel bevindt Seaport Moerdijk Stevedoring BV zich al in een ver stadium in de ontwikkeling van dit spoor en worden er dagelijkse shuttles naar Rotterdam aangeboden. Naast de centrale ligging van Moerdijk, ligt er nog een ander belangrijk aspect aan de keuze van deze divisie ten opzichte van een van de collega-terminals ten grondslag. Moerdijk beschikt namelijk over de langste en best geoutilleerde terminal, die bovendien voorzien is van de meest geavanceerde technieken.

Opslag van hout
In Oosterhout vormt warehousing de kernactiviteit. Dagelijks wordt er gewerkt aan de inslag, opslag en de orderpick van duizenden producten voor diverse klanten. Ieder jaar weer worden er enkele miljoenen colli verzameld ten behoeve van de bevoorrading van enkele honderden winkels door het hele land. Het logistieke proces in Oosterhout is zo ingericht, dat de in het magazijn aanwezige voedingsproducten op een verantwoorde manier gedistribueerd kunnen worden. Daarbij wordt ondermeer gelet op kwaliteit, bewaking van houdbaarheidsdata, voedselveiligheid en hygiëne.

Het vervoersnetwerk ZDN
Vanuit de vestiging in Breda wordt het vervoersnetwerk ZDN (Zoetwaren Distributie Nederland) geëxploiteerd. Het vervoersnetwerk is een logistieke oplossing waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Consumenten die hun boodschappen doen, laten hun artikelen scannen aan de kassa. De computer registreert op deze manier direct wat er verkocht wordt en houdt de voorraden in de winkel bij. Wanneer een bepaalde hoeveelheid artikelen verkocht is, krijgt de fabrikant van het product automatisch een order binnen. Hier kan hij zijn productie dan op aanpassen. Vervolgens worden de diverse orders door de fabrikant per afnemer klaargezet op pallets. Via het Tibbett & Britten crossdock ­ het bundelen van goederenstromen per afleveradres ­ worden alle orders voor één afnemer gegroepeerd tot één zending. Op die manier heeft de supermarkt binnen 24 uur en in één keer de bestelling in huis. Een mooi voorbeeld van 'supply chain management'.

Lange termijn relaties
Tibbett & Britten optimaliseert voortdurend de logistieke prestatie van haar klanten op basis van lange termijn relaties. Frank: "Onze missie is een kwalitatief hoogwaardige logistieke dienstverlener te zijn, die werkt voor ondernemers actief in de 'food' sector." Om dit te bereiken werkt het bedrijf nauw samen met haar opdrachtgevers, benut de binnen het concern beschikbare knowhow en werkt het met op hun taak toegeruste en gemotiveerde medewerkers. Albert: "Onze chauffeurs zijn ons visitekaartje." Tibbett & Britten staat voor betrouwbaarheid, betrokkenheid en professionalisme, maar ook voor een zorgvuldige omgang met mens, milieu en omgeving. Tibbett & Britten loopt voorop in de ontwikkeling van nieuwe systemen. Zo hanteert Tibbett & Britten het systeem van 'tracking en tracing' ­ waarbij pallets getraceerd kunnen worden indien er iets is misgegaan met de productie ­ dat door nog maar weinig logistieke dienstverleners gebruikt wordt. Albert: "Met een combinatie van lage kosten, kwaliteit, innovatie, service & flexibiliteit kunnen wij het bedrijfsleven in onze regio van dienst zijn bij transport, opslag en distributie."

Nieuwe locatie in Raamsdonksveer
Tibbett & Britten groeit constant! Daarom zal het pand in de binnenstad van Breda, in september 2003 worden ingeruild voor een nieuwe locatie aan de A27 in Raamsdonksveer. Deze nieuwe vestiging krijgt een oppervlakte van ruim 5.000 m2 en een 24-tal docks. Vanuit Raamsdonksveer zal Tibbett & Britten zo ook de komende jaren haar hoge kwaliteitsnormen en leverbetrouwbaarheid kunnen waarborgen.

Twee werelden
'Think global, act local!' vormt de basis van het succes van dit bedrijf. In zee gaan met Tibbett & Britten betekent voor u het beste uit twee werelden verenigd. U doet zaken met een lokale speler, maar heeft de maximale beschikking over kennis en kunde van een groot internationaal bedrijf met een enorme staat van dienst, een jarenlange ervaring en een vooraanstaande positie op de markt van logistieke dienstverlening in de gehele wereld.

Meer informatie
Tibbett & Britten
Belcrumweg 12
Postbus 3305
4800 DH Breda
Tel: 076 - 5731731
Fax: 076 - 5731730
Email: info@tbg.nl
Website: www.tbg.nl


...interviewt
Aad Ouborg gastspreker 'Succesvol Ondernemen In Barre Tijden'

...start
Sylvie Smeets: 'Deadline is deadline en afspraak is afspraak'

...stuurt bij
Ondernemen met tegenwind

...verwacht
Behoefte aan minder regels en lastenverlichting

...groeit
9 mei Kapitaaldag te Hoeven

...investeert
Succesvol Ondernemen In Barre Tijden

...rijdt
Zakelijk onderweg

...evalueert
'De passie is gebleven...'

...reist
'Een zakelijke reiziger wil meestal snel...'

...informeert
Start Revolutionair concept in Etten-Leur

...vervoert
MCA is de Brabantse makelaar in goederenvervoer

...verenigt
Belangenbehartiger EVO stelt prioriteiten

...transporteert
'Slimme oplossingen moeten het verschil maken'

...distribueert
Concrete mobiliteits- oplossingen voor de toekomst

...bereikt
Grensoverschrijdend problemen oplossen

...licht voor
'Nederland laat kansen liggen'

...bundelt
College voor Transport en Logistiek haalt praktijk de school binnen

...spreekt
In 't kort

...onderneemt
Het succes van een brievenhouder

...ontvangt
Goed omgaan met de raad van gepensioneerde ondernemers levert prijs op

...lakt
Van wijnrek tot computermeubelen

...wint
Mark en Maas the Best

...verbetert
Arbo-dienstverlening praktischer en goedkoper?

...organiseert
BOV trofee 2003 op 17 oktober 2003

...huisvest
Internationale samenwerking gaat schuil achter Border Crossing Business Park

...beveiligt
Notitie 'Beveiliging bedrijventerreinen' geeft inzicht in verantwoordelijk- heden